web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > Antreprenorul Vasile Lucuţ din Satu Mare a ajuns la afaceri de 141 mil. euro cu reţeaua de magazine Unicarm

Antreprenorul Vasile Lucuţ din Satu Mare a ajuns la afaceri de 141 mil. euro cu reţeaua de magazine Unicarm

Unicarm, cea mai mare companie antre­pre­norială din Satu Mare, controlată de antreprenorul Vasile Lucuţ, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 667 mil. lei (141 mil. euro), în uşoară creştere faţă de 2018.

”Pentru noi este o pro­vocare să reuşim în acest an să menţinem linia de dezvoltare din ultimii ani, respectiv cifra de afaceri de circa 660 mil. lei, să menţinem productivitatea şi renta­bilitatea la acelaşi nivel, să asi­gurăm un volum de investiţii comparabil în reţeaua de magazine Unicarm, să deschidem circa 10-15 ma­gazine noi şi să modernizăm ma­gazinele existente, dar şi ferma de bovine”, a spus Vasile Lucuţ, citat de Ziarul Financiar.

În conjunctura actuală, cu pandemia de COVID-19, societatea este grav afectată, iar con­sumul privat şi puterea de cumpărăre au scăzut semnificativ, susţine antreprenorul, care adaugă că se aşteaptă la o scădere economică şi un an mai puţin bun din punct de vedere al rezultatelor. Totuşi, în 2020, Unicarm şi-a bugetat o cifră de afaceri de 668 mil. lei, similară cu cea din 2019. Unicarm are în portofoliu produse precum conserve din carne şi legume, mezeluri (sub brandul Unicarm), îngheţată (globo Unicarm), lactate (Premio Unicarm), (Unimo şi Bunicel) sau produse de panificaţie (Datina), dar şi un restaurant (Crenguţa din Satu Mare). Carnea reprezintă 60% din vânzările producătorului, potrivit ultimelor date disponibile.

Pe lângă prezenţa în reţelele mari de magazine, Unicarm a dezvoltat în ultimii ani o reţea proprie de peste 100 de magazine, unde comercializează produsele pe care le realizează în fabricile proprii, dar şi din alte categorii precum legume, băuturi, dulciuri sau detergenţi, fiind una dintre cele mai extinse de acest fel din ţără, conform celor mai recente date.

După deschiderea noi­lor magazine, repre­zen­tantul Unicarm îşi doreşte să ajungă la un număr de 2.935 de angajaţi la finele lui 2020, în creştere comparativ cu anul trecut, când a avut 2.926 de salariaţi, care au continuat să lucreze în timpul stării de urgenţă, în schimburi de lucru decalate, în condiţiile unor proceduri de lucru stricte atât în interiorul companiei, cât şi în afara ei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW