
Arabica, Brazilia, Columbia, Ethiopia, Guatemala, India sau Costa Rica sunt câteva dintre sortimentele de cafea prăjite zi de zi în cadrul Aroman’S, o unitate de prelucrare a cafelei situată în oraşul Sebeş, judeţul Alba, un mic business pus pe picioare în noiembrie 2019 de Roxana Roman cu o investiţie iniţială de 40.000 de euro, fonduri proprii şi europene, obţinute prin programul Start-Up Plus, potrivit Ziarului Financiar.
”Ideea a venit călătorind foarte mult, în special în Italia, unde conceptul unei prăjitorii de cafea este foarte întâlnit. În România, din păcate, nu avem prăjitorii de cafea decât în marile oraşe şi astfel mi-am dorit să aduc conceptul în oraşul meu, în Sebeş”, povesteşte Roxana Roman, fondatoarea Aroman’S, citată de Ziarul Financiar.
Aroman’S este situată în centrul oraşului, într-o clădire construită în secolul al XIX-lea, iar pe lângă unitatea de prelucrare a cafelei, tânăra antreprenoare a deschis şi o mică cafenea, unde clienţii pot savura aroma cafelei, mult mai dezvoltată în urma prăjirii.
Materia primă – cafeaua brută – este cumpărată din străinătate, atunci când cantităţile cerute sunt mari, şi din România, iar clienţii companiei sunt, în general, sunt persoane fizice, dar antreprenoarea colaborează şi cu câteva cafenele locale, cărora le prepară un amestec de cafea pe gustul lor.
În prezent, Aroman’S are în portofoliu opt sortimente de cafea, şase sunt origini unice şi două amestecuri proprii pentru espressor. Preţurile variază în funcţie de gramaj, jumătate de kilogram de cafea măcinată, cea mai scumpă din gamă, costând 44 de lei.
Antreprenoarea susţine că produsul ieşit pe porţile micii unităţi de producţie din Sebeş se deosebeşte de cel găsit în comerţ prin prospeţimea cafelei, intensitatea sa şi aroma puternică. Cele mai solicitate sortimente sunt din portofoliul companiei sunt Guatemala şi Columbia, iar clienţii cumpără în general 500 grame. În cea mai bună lună, Aroman’S a vândut 60 de kilograme de cafea.
Micul business ce şi-a deschis porţile în noiembrie anul trecut, a tras obloanele în luna martie a acestui an, din cauza pandemiei de COVID-19, însă motoarele utilajelor din fabrică au pornit treptat după 15 iunie.
Sursa Foto: Facebook Aroman’S