1.8 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUACE din Maramureş, care produce piese pentru Airbus şi Boeing, a avut...

UACE din Maramureş, care produce piese pentru Airbus şi Boeing, a avut afaceri de peste 128 mil. euro în 2019

Universal Alloy Corporation Europe (UACE), companie membră a grupului Montana, fondat în 2006 de antreprenorul austriac Michael Tojner, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 607,8 mil. lei (128,3 mil. euro), în creştere cu 23% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a înregistrat anul trecut un profit net de aproximativ 56,8 mil. lei (12 mil. euro), în scădere cu 32% faţă de anul precedent, când Universal Alloy Corporation Europe a obţinut un câştig net de peste 83,3 mil. lei (17,9 mil. euro), conform datelor publice.

Compania a ajuns în 2019 la un număr mediu de 1.971 de angajaţi, cu 524 de oameni mai mulţi decât în anul anterior.  Universal Alloy Corporation Europe furnizează componente celor mai importanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania a primit la finalul anului 2018 ajutor de stat de 174 mil. lei (37 mil. euro) pentru o investiţie de 526 mil. lei (114 mil. euro), fiind prevăzute crearea a 661 de locuri de muncă în judeţul Maramureş, în oraşul Tăuţii Măgherăuş.

În urmă cu patru ani, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 25 de milioane euro producătorului din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, pentru extinderea capacităţii de producţie, ca urmare a creşterii cererii. Pe lângă creşterea capacităţii tuturor activităţilor UACE, împrumutul BERD a susţinut introducerea tehnologiilor inovatoare, precum reciclarea completă a reziduurilor metalice.

De asemenea, compania a continuat pregătirea şi formarea personalului local prin implementarea de noi competenţe şi know-how în România, potrivit unor informaţii furnizate anterior de BERD. Împrumutul a reprezentat o extindere a finanţării acordată de Banca Europeană companiei Universal Alloy Corporation Europe în anul 2012. Universal Alloy Corporation Europe, Alu Menziken şi Varta Microbattery, trei companii care fac parte din grupul industrial Montana Tech Components, au primit în ultimii ani ajutoare de stat de 64 mil. euro pentru investiţii în România, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la mfinanţe.ro.

Montana Group, din care face parte şi compania Universal Alloy Corporation Europe, a fost fondat în 2006 de antreprenorul austriac Michael Tojner, 52 de ani. Tojner are investiţii şi în real-estate în Austria, dar şi în zona de private equity.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments