10.8 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Muntean, care deţine crama Valea Ascunsă din Teaca, Bistriţa-Năsăud, a investit...

Familia Muntean, care deţine crama Valea Ascunsă din Teaca, Bistriţa-Năsăud, a investit într-un complex cu 10 cabane de pescuit

Familia de antreprenori Muntean, ce deţine crama Valea Ascunsă din Teaca, Bistriţa-Năsăud, pariază pe dezvoltarea turismului în zonă, atât cel viticol, cât şi cel de pescuit.

”Momentan, prioritatea noastră este promovarea produselor şi a zonei în care operăm. Zona Teaca-Bistriţa este un teritoriu nedescoperit, însă eforturile noastre încep să prindă contur, în ultimul an având un număr ridicat de clienţi din toate colţurile ţării”, spune Andra Bianca Muntean, managerul de marketing şi comunicare al cramei Valea Ascunsă, citată de Ziarul Financiar.

Aceasta a mai spus că un avantaj mare pentru dezvoltarea şi promovarea afacerii îl constituie lacul Colibiţa, care este o atracţie turistică importantă, aflată în apropierea cramei.

”Am investit recent în construcţia a 10 ca­ba­ne pentru pescuit situate în Ascunsa. Acesta este numele zonei în care este amplasată şi via. Am făcut această investiţie pentru a profita de natura şi de lacurile ce întregesc peisajul.”, a mai spus Andra Bianca Muntean.

Cabanele sunt gata de circa o lună, proiectul fiind iniţiat anul trecut. Lângă lacuri se află şi sala de degustare pe care familia Muntean a construit-o, aceasta fiind ideală pentru evenimente, după cum spune managerul de marketing. Tot aici se află o cabană construită iniţial pentru familie, dar care a fost introdusă în circuitul turistic, având o capacitate de zece persoane.

Cele 10 căsuţe special amenajate pentru pasio­naţii de pescuit sunt gata pentru a fi rezer­vate, fiecare având pontonul propriu. Ele pot fi închiriate pentru 12 ore, o zi, două sau trei. Preţul este de 50 de lei pentru 12 ore şi de 150 de lei pentru 24 de ore, conform site-ului. În apropiere se găsesc restaurantul şi crama Valea Ascunsă.

Andra Muntean spune că în contextul pandemiei de COVID-19 această investiţie este una potrivită dat fiind că te poţi bucura de natură în siguranţă, toate măsurile de distanţare socială fiind asigurate.

”Ca investiţii viitoare, vom continua să amenajăm spaţiile actuale pentru a asigura cazare clienţilor noştri şi la cramă. Sunt în curs de amenajare astfel şapte camere. Urmând trendul şi nevoia actuală de aplicare a politicilor economiei circulare, ne extindem producţia şi spre coniac şi ţuică, spre a ne folosi în proporţie cât mai mare de materia secundară adusa de producţia vinului.”, a mai spus Muntean.

Principalul proiect al familiei Muntean este Crama Valea Ascunsă din podgoria Lechinţa din Transilvania. În zona Lechinţa, cunoscută în special pentru vinurile albe, sunt mai multe crame precum Crama Liliac, Jelna, Lechburg şi Casa de Vinuri Zaig.

”Misiunea noastră, ca afacere de familie, este să oferim clienţilor vinuri autentice. Îngrijim 20 de hectare de viţă de vie, adică 93.330 de viţe renăscute pe dealurile din Ascunsa, Teaca, Bistriţa-Năsăud. Suntem o cramă de familie cu o capacitate de producţie de 100.000 de litri pe an.”, mai spune Bianca Muntean.

Businessul este operat de compania Unic Silvagro SRL, cu afaceri de 825.000 de lei în 2019, plus 141%. Pe această firmă sunt operate crama, lacul pentru pescuit şi o fermă de vaci Angus.

Pe cele 20 de hectare compania are plantate şi soiuri locale şi internaţionale precum Fetească albă, Fetească regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc şi Fetească neagră. Crama produce vinuri împărţite în trei game: Tradiţional de Teaca, Premium şi Reserva. Acestea sunt gamele sub brandul Valea Ascunsă.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments