web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bertis din Sfântu Gheorghe a ajuns la afaceri de 47 mil. euro din producţia şi distribuţia de produse alimentare

Bertis din Sfântu Gheorghe a ajuns la afaceri de 47 mil. euro din producţia şi distribuţia de produse alimentare

Producătorul şi distribuitorul de produse alimentare Bertis din Sfântu Gheorghe, judeţul Covas­na, controlat de familia Bers­zany, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 222,8 mil. lei (47 mil. euro), mai mult cu 15% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Mini­s­terul Finanţelor. 

Com­pa­nia a avut anul trecut un profit net de aproximativ 5 mil. lei (1 mil. euro), în creştere cu 35% faţă de anul anterior, şi un număr mediu de 592 de angajaţi, conform datelor publice. Fondată în urmă cu 28 de ani ca o afacere de familie în domeniul comer­cia­lizării produselor alimentare, Bertis s-a consolidat ca un grup care operează pre­ponderent în do­meniul industriei căr­nii, comercializării pro­duselor alimen­tare şi alimentaţiei publice.

În vederea diversificării activităţii, Bertis a investit într-o fabrică de pre­lucrare a cărnii (2006-2010), un atelier de brutărie-patiserie (2012), o bucătărie indus­trială (2015), dar şi în depozite frigo­rifice. Faţă de o capacitate de producţie de 1 tonă pe zi de preparate din carne în anii 2004-2005, în prezent Bertis dispune de o capacitate de 30 tone pe zi, potrivit informaţiilor de pe site-ul com­paniei.

Compania produce diverse mezeluri, carne, produse de panificaţie şi de cofetărie. Bertis comercializează atât carne proaspătă, precum şi congelată de vită, porc, pui, curcan, raţă şi peşte, mezeluri, afumături şi specialităţi. Bertis distribuie pro­dusele proprii la peste 1.500 de societăţi comerciale şi organizaţii. Compania a deschis 5 restaurante şi o sală de evenimente în Sfântu Gheorghe, ofe­rind servicii de catering şi livrare la do­miciliu prin intermediul Big Mama Delivery, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Lanţul de magazine Bertis asigură funcţionarea a zece unităţi în judeţul Covasna (şapte în Sfântu Gheorghe, un magazin în Covasna şi două în Târgu Secuiesc). Distribuţia produselor Bertis se realizează cu mijloacele proprii de transport (parc auto cu 84 de maşini, dintre care 35 de maşini sunt frigorifice) pentru peste 1.500 de clienţi din judeţele Covasna, Braşov, Harghita, Mureş şi Bucureşti. Cele mai populare produse Beritis sunt crenvurştii, felurile de salam şi parizer, produsele din carne afumată, legumele şi prăjiturile congelate, alimentele semipreparate congelate şi produsele de patisserie, conform site-ului companiei. Compania ”Bertis” SRL a fost înfiinţată în anul 1992 cu obiect principal de activitate comerţ cu ridicată al cărnii şi produselor din carne, avându-i ca asociaţi pe Berszany Emese şi Berszany Tibor.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW