web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Târnava din Sighişoara, una dintre cele mai vechi fabrici de cămăşi, a obţinut avizul MAPN pentru producţia de combinezoane impermeabile şi compleuri medicale

Târnava din Sighişoara, una dintre cele mai vechi fabrici de cămăşi, a obţinut avizul MAPN pentru producţia de combinezoane impermeabile şi compleuri medicale

Fabrica 1949Târnava din Sighişoara, una dintre cele mai vechi fabrici de bluze şi cămăşi de pe piaţa locală, a obţinut avizarea MAPN pentru producerea combinezoanelor impermeabile şi a compleurilor medicale, care completează standardele ISO pentru echipamentele fabricate în unitate.

Compania a demarat la începutul luni aprilie producţia de echipamente medicale, precum măşti şi halate, dar şi cearşafuri pentru spitale, în contextul apariţiei crizei generată de pandemia de COVID-19, când foarte multe companii din industria textilă au luat decizia de a se reorienta către fabricarea de produse necesare cu predilecţie în unităţile medicale.

”Avizarea MAPN completează standardele ISO pe care echipamentele produse de noi le îndeplinesc. Această reorinetare a afacerii s-a produs în câteva săptămâni de la declanşarea pandemiei şi a fost modul nostru de a sprijini unităţile medicale, dar şi corporaţiile şi afacerile antreprenoriale din domeniul farmaceutic, al procesării de mâncare şi numai, care au nevoie de echipamente de protecţie pentru a continua, sau a reporni activitatea. Totodată am menţiunut constantă activitatea fabricii şi am păstrat locurile de muncă”, transmite Cristina Hâncu, director general 1949Tarnava.

Echipamentele medicale produse de 1949Târnava sunt realizate dintr-un material flexibil, uşor de îmbrăcat şi purtat, certificat de standardele europene, EN 13795-1/2019, EN 22610/ 2006, EN 10576, EN ISO 811/ 2018. Ele sunt destinate domeiului sanitar, farmaceutic, alimentar, industrial, dar şi pentru protecţia în activităţile cotidiene, cu rezistenţă la frecare, rupere şi întindere.

Fabrica din Sighişoara este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăşi pentru bărbaţi. Ea a asigurat producţia pentru branduri de referinţă, precum Maison Labiche, MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London sau Wappen.

Totodată, compania a produs şi sub brand propriu, articole ce sunt comercializate în magazinele Târnava din Sighişoara şi Braşov. Fabrica a pornit ca o cooperativa meşteşugărească, devenind companie de stat în 1962, iar în anul 1997 a devenit o companie privată având capital exclusiv românesc. Anul trecut, compania cu 121 de angajaţi a întregistrat afaceri de 4,5 mil. lei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW