web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de medicamente Terapia Cluj a avut afaceri de 736 mil. lei în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior

Producătorul de medicamente Terapia Cluj a avut afaceri de 736 mil. lei în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior

Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a ajuns la 736 mil. lei cifră de afaceri în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Planurile pentru companie în 2020 urmăresc o creştere de 10% în condiţiile în care exporturile revin la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19. Terapia a raportat un profit de 169 mil. lei anul trecut, în creştere cu 9 milioane de lei faţă de anul 2018.

”Ca cifră de afaceri suntem pe acelaşi nivel pentru că pe export nu am avut creşterile scontate. În luna martie, din cauză că s-au blocat exporturile, nu am exportat undeva la 15 milioane de dolari şi atunci această sumă nu a intrat pe bugetul din anul nostru financiar, 2020-2021. Toate acestea sunt încă o dovadă că România îşi frânează producătorii. Avem un plan de creştere pentru anul acesta de 10% în speranţa că exporturile îşi revină”, a spus Dragoş Damian, CEO al compa­niei Terapia, citat de ZF.

Exporturile de medicamente au fost suspendate pe perioada stării de urgenţă, exceptându-se însă medicamentele producătorilor români. În practică însă, mai mulţi producători s-au plâns de faptul că niciun medicament nu a mai ieşit din ţară, chiar dacă nu erau destinate tratamentului contra coronavirusului.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW