12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDistribuitorul de medicamente şi suplimente veterinare Maravet din Baia Mare a ajuns...

Distribuitorul de medicamente şi suplimente veterinare Maravet din Baia Mare a ajuns la afaceri de peste 38 mil. euro

Compania Maravet din Baia Mare, con­trolată de gigantul american Covetrus, a avut anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 180,8 mil. lei (38,2 mil. euro), în creş­tere cu aproxi­ma­tiv 9% faţă de anul anterior, potrivit da­te­lor de la Minis­te­rul Finanţelor. Compania a rea­lizat în 2019 un profit net de peste 19 mil. lei (4 mil. euro), având un număr mediu de 115 angajaţi, con­form datelor publice.

Maravet, cu sediul şi depozite în Baia Mare, se ocupă cu importul şi dis­tri­buţia medicamentelor de uz vete­rinar, a hranei şi a altor articole pentru ani­malele de companie, a furajelor şi a adi­tivilor furajeri pentru fermele de creş­tere a animalelor, a produselor ne­ce­sare asigurarii igienei şi biosecu­ri­tă­ţii în unităţile pentru creşterea ani­ma­lelor şi în industria alimentară. Maravet dis­tribuie pe piaţa locală peste 16.700 de produse pentru uz veterinar, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Compania a fost fondată în anul 1998 la Baia Mare, de familia Korpo­nay. În luna iulie 2015 grupul american Henry Schein a intrat pe piaţa locală în urma achiziţiei unei participaţii de 50% din Maravet Baia Mare. În 2018, Henry Schein a decis ca holdingul care-i poartă nu­mele să fuzioneze cu Vets First Choice, o firmă în plină ascensiune, controlată de David Shaw, un om de afaceri de succes în SUA.

Fuziunea dintre Henry Schein şi Vets First Choice era prognozată să se întâmple în februarie 2019, iar rezultatul a fost concretizat prin apariţia unei noi firme, Covetrus, pre­zentată ca un hol­ding internaţional de ser­vicii şi tehnologie pentru sănă­tatea animală.

La scurtă vreme după fuziune, în mai 2019, a avut loc şi tranzacţia din Baia Mare, prin care, în schimbul celor 50% din părţile sociale deţinute de antre­prenorul Korponay Ferenc la Maravet, Covetrus a plătit aproximativ 26 de milioane de dolari (echivalentul a 24 de milioane de euro), devenind unic proprietar al firmei cu sediul în Baia Mare, potrivit unor informaţii ante­rioare. Fondatorul Maravet, omul de afa­ceri băimărean Korponay, a fost păs­trat în structura firmei, ca şi consultant de dezvoltare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments