web analytics
Sunteți aici

Producătorul de materiale de construcţii Sika, cu fabrici în Braşov, Cluj şi Covasna, a avut afaceri de 38 mil. euro în 2019

Sika România, subsidiara locală a grupului elveţian Sika, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 183 mil. lei (38 mil. euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, ceea ce înseamnă o creştere de 18% comparativ cu anul precedent. Compania şi-a redus uşor profitul, la 6,3 milioane de lei, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a rămas constant, la circa 80.

Cifra de afaceri din 2019 este cea mai mare raportată până acum de Sika în Ro­mânia, businessul aflându-se, de altfel, pe un trend ascendent de cel puţin şase ani încoace. Sika are în România două fabrici, una de aditivi pen­tru betoane, la Braşov, şi una de mortare şi ade­zivi speciali pentru cons­trucţii, în loca­li­ta­tea Căpuşu Mare, din judeţul Cluj, ală­turi de o unitate de pro­ducţie cumpărată de la Arcon în 2019 şi am­­plasată în Sfântu Gheo­r­­ghe, judeţul Co­va­sna.

În noiembrie 2019, Sika a anunţat achiziţia AdePlast, în schimbul unei sume de peste 100 mil. euro, potrivit datelor din piaţa construcţiilor. Bill Gates, fon­datorul Microsoft, grupul francez Saint-Gobain cu activităţi şi în România şi americanii de la BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, se numără printre cei mai mari acţionari ai grupului Sika.

AdePlast produce mor­tare, polistiren şi vopsele în cele 11 fabrici pe care le are la Ploieşti, Oradea, Roman şi Craiova. AdePlast a avut în 2019 o cifră de afaceri de 496 mil. lei, un număr mediu de 456 de angajaţi şi un profit de 27 mil. lei. Printre competitorii Sika pe piaţa locală, se numără Henkel, Fabryo Cor­poration sau Baumit.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW