web analytics
Sunteți aici

Germanii de la B. Braun investesc 120 mil. euro într-o fabrică de soluţii perfuzabile lângă Timişoara

Compania germană B. Braun a finalizat prima etapă a construcţiei de 120 mil. euro pe care o rea­lizează lângă Timişoara – birourile şi cen­trul de distribuţie, iar planurile compa­niei urmăresc mutarea activităţii în noile spaţii în 2020.

”Activitatea pe şantier a continuat neîn­trerupt în această perioadă, cu respectarea normelor de protecţie şi distanţare socială impuse prin legislaţia specifică situaţiei de urgenţă. Planurile companiei pentru anul 2020 includ mutarea depozitului central şi a birourilor în noile spaţii care vor fi date în folosinţă odată cu finalizarea etapei 1 a proiectului COMPASS din Sânandrei şi finalizarea centrului regional de service din Bucureşti, programată pentru trimestrul trei al anului. Planurile nu s-au schimbat, dar a avut loc o prioritizare pentru întreg anul 2020”, a spus Gheorghe Bulat, director general al B. Braun, citat de Ziarul Financiar.

Compania desfăşoară una dintre cele mai mari investiţii pe piaţa locală, având totodată activităţi în producţie, servicii de dializă şi activitate logistică dezvoltate în cei 23 de ani pe piaţa locală. În contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus, B. Braun produce dezinfectanţi în fabrica din Elveţia, comercializând însă în România întreaga gamă de consumabile necesare unui spital, de la seruri la soluţii de perfuzie folosite în unităţile medicale.

În 2018, grupul B. Braun a înregistrat afaceri de 331 mil. lei pe piaţa românească din activităţile celor patru companii pe care le deţine la nivel local, potrivit datelor publice de pe site-ul mfinante.ro. Profitul la nivel de grup a fost de circa 19 mil. lei în 2018.

B. Braun a intrat pe piaţa românească în 1998, în Timişoara, cu 10 angajaţi. Un an mai târziu, în 1999, a început parteneriatul cu Helvetica Profarm, un producător de soluţii perfuzabile. în 2009 a deschis un centru local de distribuţie în Remetea Mare, la 13 km de Timişoara, iar în 2010 a devenit acţionarul majoritar al Helvetica Profarm. în prezent, B. Braun are 12 centre Avitum, specializate în servicii de dializă. Infrastructura dezvoltată, accesul rapid pe pieţele externe şi disponibilitatea personalului sunt motivele pentru care B. Braun a ales să dezvolte investiţia de 120 mil. euro în România.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW