Start-up clujean Thoughtin are în plan să ajungă anul acesta la afaceri de 100.000 euro şi la un portofoliu de peste 100 de clienţi care să folosească aplicaţia B2B (business to business) de videoconferinţe dezvoltată în plină criză cauzată de pandemia cu noul coronavirus.
”Până la finalul anului vrem să ajungem la o cifră de afaceri de 100.000 euro aici în România, iar apoi în funcţie de feedbackul primit ne vom muta foarte repede în afara ţării. Prima piaţă vizată este Marea Britanie. De asemenea, am avut deja discuţii cu un partener din Canada pentru intrarea pe piaţa din America de Nord – a analizat soluţia şi se gândeşte să ne reprezinte acolo, inclusiv să fie şi finanţator”, a declarat Cosmin Filipaş, CEO-ul Thoughtin.
Acesta a început dezvoltarea aplicaţiei împreună cu un partener din Marea Britanie, ideea născându-se acum în plină pandemie ca urmare a mai multor experienţe ce ar fi putut fi rezolvate mult mai uşor cu ajutorul unei aplicaţii de videoconferinţe simplu de utilizat, care să nu necesite instalare în prealabil.
În prezent, aplicaţia Thoughtin este gata din punct de vedere al funcţionalităţilor, fondatorii lucrând acum la interfaţă. Aplicaţia foloseşte tehnologia inteligenţei artificiale pentru a putea identifica oameni, obiecte, etc. Soluţia de videoconferinţă va fi furnizată în regim SaaS (software as a service), iar distribuţia se va face prin intermediul partenerilor.
”Încă lucrăm la partea de tarifare, însă costurile vor fi la jumătate faţă de cele percepute de cei trei mari jucători – Zoom, Meet de la Google şi Teams de la Microsoft. Ca distribuţie, noi vedem lucrurile global, însă în primă fază vrem să acţionăm local. Vânzarea în România vrem să o facem prin canale indirecte. Am început deja discuţii cu unul dintre furnizorii de telefonie şi internet. Ei au deja contracte semnate cu potenţialii noştri clienţi. Este o soluţie mai accesibilă pentru noi, decât să angajăm oameni de vânzări, preferăm un parteneriat”, a menţionat Cosmin Filipaş.
Până acum investiţia în dezvoltarea aplicaţiei Thoughtin s-a rezumat la timpul şi munca fondatorilor, plus o sumă de bani pentru serviciile de cloud. Deocamdată echipa susţine dezvoltarea start-up-ului, însă cel mai probabil la anul start-up-ul va avea nevoie de o finanţare pentru a se putea extinde în străinătate.