19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul german de paste de lipit şi ma­teriale adezive Heraeus a ajuns...

Producătorul german de paste de lipit şi ma­teriale adezive Heraeus a ajuns la afaceri de peste 46 mil. euro cu fabrica de lângă Timişoara

Producătorul de paste de lipit şi ma­teriale adezive Heraeus România, subsi­di­ara locală a concernului german Heraeus, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 218,3 mil. lei (46 mil. euro), mai mult cu 10,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat în 2019 un profit net de aproximativ 6,8 mil. lei (1,4 mil. euro), având un număr mediu de 229 de angajaţi, conform datelor publice. Dacă cifra de afaceri s-a menţinut pe un trend ascendent, profitul a scăzut la mai puţin de o treime faţă de 2018.

Germanii au demarat producţia în fabrica din localitatea Chişoda, situată la 8 km de municipiul Timişoara, la începutul anului 2015, cu 77 de angajaţi, inaugurarea oficială a unităţii fiind făcută în luna octombrie a aceluiaşi an. Heraeus România a investit, în medie, 10 milioane de euro anual în dezvoltarea facilităţilor de producţie, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Compania a solicitat şi a primit ajutor de stat de 9,3 milioane de lei (2,2 mil. euro) pentru extinderea capacităţii actuale de producţie pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic.

Fabrica Heraeus de la Chişoda produce materiale de asamblare (paste de lipit, pulberi metalice, adezivi SMT, adezivi conductivi şi neconductivi), utilizate preponderent în industria auto, dar şi în industria de telecomunicaţii, a electronicii de consum şi a semiconductorilor. Liniile de producţie pulberi metalice sunt automatizate în totalitate, potrivit companiei.

Germanii produc şi substraturi ceramic metalice, o combinaţie de oxid de aluminiu-ceramic acoperit de un strat de cupru. Aceste substraturi metalo-ceramice sunt utilizate în industria de automobile şi a electronicii de putere. Peste 90% din producţia fabricii merge la export, potrivit unor informaţii furinizate anterior de companie. Compania Heraeus România face parte din concernul german Heraeus, cu afaceri globale de 20,3 mld. euro în 2018 şi aproximativ 15.000 de angajaţi, potrivit site-ului companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments