10.8 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFermierul Radu Soldubanu din Satu Mare investeşte 3 mil. euro în extinderea...

Fermierul Radu Soldubanu din Satu Mare investeşte 3 mil. euro în extinderea cu peste 60% a capacităţii de depozitare a cerealelor ”Când a apărut virusul în România, cererea pentru grâu din partea procesatorilor a crescut mult”

Radu Soldubanu, proprietarul companiei Agro Radu, din localitatea Păuleşti (Satu Mare), care cultivă şi comercializează cereale şi distribuie seminţe pentru diverse plante, investeşte 3 mil. euro în extinderea capacităţii de depozitare a cerealelor cu peste 60%, de la 18.000 de tone la 30.000 de tone, în pofida pandemiei de COVID-19.

”Ne-a afectat coronavirusul, dar lucrurile merg înainte. Într-adevăr, merg în ritmul melcului, însă nu ne lăsăm. Am făcut achiziţiile necesare, iar într-o lună începem construcţia. (…) Avem patru baze de depozitare de cereale în judeţul Satu Mare, iar trei dintre ele vor fi modernizate şi vom mări capacitatea de la 18.000 de tone la 30.000 de tone. Când a apărut virusul în România, cererea pentru grâu din partea procesatorilor a crescut mult”, a spus Radu Soldubanu, de profesie inginer agronom, citat de Ziarul Financiar.

Acesta a menţionat că în ultimii 2-3 ani cererea pentru însilozarea cerealelor a crescut foarte mult, pentru că micii fermieri, cu câteva zeci sau sute de hectare, fie nu dispun de spaţii de depozitare, fie nu au spaţii de depozitare suficient de încăpătoare, iar în campania de recoltare preţul cerealelor este mai mic, motiv pentru care unii dintre ei aleg să le depoziteze.

Agro Radu are peste 250 de clienţi cărora le stochează cerealele în propriile spaţii, fermieri care cultivă în total peste 6.000 de hectare cu cereale. În acest context, Radu Soldubanu a hotărât să-şi mărească capacitatea de depozitare a cerealelor. Totodată, el va construi şi o fabrică de nutreţuri combinate, în care să producă furaje. Investiţia totală este de 3 milioane de euro, din care 50% este atrasă prin fonduri europene. Compania Agro Radu deţine 660 de hectare în judeţul Satu Mare, cultivate cu grâu, porumb, rapiţă, floarea-soarelui şi soia.

În 2019, compania Agro Radu a avut o cifră de afaceri de 28 mil. lei (6 mil. euro), în scădere cu 10% faţă de anul precedent, un profit de 150.000 de lei (32.000 euro), în scădere cu 77% comparativ cu anul 2018, şi un număr mediu de 13 angajaţi, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments