web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de mezeluri Reinert de la Braşov a ajuns la vânzări de 100 mil. lei în 2019

Fabrica de mezeluri Reinert de la Braşov a ajuns la vânzări de 100 mil. lei în 2019

Producătorul de mezeluri H & E Reinert, deţinut de grupul german cu acelaşi nume, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 100 de milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Acesta este al doilea an consecutiv de creştere a businessului companiei, majorarea aducând cu sine şi atingerea celui mai înalt nivel al cifrei de afaceri pentru producătorul din judeţul Braşov. Profitul companiei s-a ridicat la circa 2 milioane de lei, de aproape trei ori mai mic decât în anul precedent. Rezultatul a fost obţinut cu ajutorul unui număr mediu de 183 de salariaţi.

H & E Reinert are în portofoliu produse din categorii precum salam, şuncă, pate, cremvurşti sau bacon. Pe lângă brandul Reinert, compania mai are în portofoliu şi produse sub marca Martinel. Compania germană, ale cărei baze au fost puse în 1931 de către fraţii Hermann şi Ewald Reinert, a demarat activitatea de producţie în fabrica din judeţul Braşov în anul 2007. Investiţia de tip greenfield s-a ridicat la 17 mil. euro (investiţia iniţială), conform datelor furnizate anterior de companie. Fabrica Reinert este situată în apropierea unităţilor de producţie ale Olympus (lactate) şi Miele (electrocasnice).

În a doua parte a anului trecut, grupul a anunţat că businessurile de familie Kemper şi Reinert îşi unesc forţele într-o fuziune ce va funcţiona sub numele de TFB –  „The Family Butchers”. Această fuziune va duce la crearea celei de-a doua cea mai mare companie de prelucrare a cărnii din Germania, cu o cifră de afaceri anuală de peste 700 de milioane de euro, conform datelor de pe site-ul companiei. Proprietarii, familiile Reinert şi Kühnl, deţin fiecare câte o cotă de 50% din acţiunile companiei nou fondate. Noua compania are nouă fabrici de producţie şi  2.600 de angajaţi.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW