18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de medicamente Bioeel din Târgu-Mureş a ajuns la afaceri de peste...

Producătorul de medicamente Bioeel din Târgu-Mureş a ajuns la afaceri de peste 95 mil. euro

Bioeel, companie specializată în producţia şi distribuţia de medicamente, cu o fabrică la Târgu Mureş, a ajuns la afaceri de 444 mil. lei în 2019, în creştere cu 19% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice de la Finanţe. Profitul companiei a crescut de asemenea, până la 6,7 mil. lei, cel mai ridicat nivel de până acum, în creştere cu 13% fată de anul anterior.

Bioeel este o companie cu capital integrat privat şi a intrat în afaceri în 1992 prin producţia de medicamente şi cosmetice. Bioeel şi-a extins liniile de business şi dincolo de activitatea de producţie şi a ajuns să importe şi să distribuie produse farmaceutice pentru mai multe companii farmaceutice locale şi internaţionale. Potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu, Bio Eel are reţea proprie de distribuţie şi propriul brand.

Marca Bioeel a fost lansată în 1992 şi pe piaţă erau puse produse cosmetice sub acest brand. În 1994 compania a lansat şi producţia de medicamente, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu. Compania poate realiza medicamente şi pentru alţi parteneri, având colaborări cu mai mulţi parteneri locali şi internaţionali. Modelul de business prin care fabricile realizează produse şi pentru alţi jucători este des întâlnit în producţia de medicamente, mai ales în rândul jucătorilor de talie medie şi mică.

Din portofoliul Bioeel fac parte peste 100 de produse, medicamente cu prescripţie (Rx), medicamente fără reţetă (OTC), suplimente alimentare şi produse cosmetice. Printre produsele Bioeel se numără Rivanol sau Defibryl, un medicament care are substanţa activă paracetamolul, utilizat în tratamentul febrei.

Compania este controlată de omul de afaceri Albert Attila, care deţine 50% dintre acţiuni şi este şi administratorul firmei, iar restul de 50% sunt deţinute de Scheftsik de Szolnok Jean Stephan Georges, un cetăţean francez. Până anul trecut, Bioeel a fost acţionarul majoritar al lanţului de farmacii Ecofarmacia din Braşov, cu 60% dintre acţiuni, cumpărat în decembrie 2019 de către Help Net, lanţul de farmacii deţinut de germanii de la Phoenix.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments