13.1 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCooperativa agricolă Drumul Cartofului din Covasna vrea să intre cu câteva tone...

Cooperativa agricolă Drumul Cartofului din Covasna vrea să intre cu câteva tone de legume în supermarketuri

Cooperativa agricolă Drumul Car­tofului, cu sediul în localitatea Turia, judeţul Covasna, formată din patru companii care produc câteva tone de legume anual, vrea să intre cu pro­dusele în super­marketuri după cam­pania de re­col­tare. Pentru campania de primăvară, membrii cooperatori aproape au finalizat plantarea legumelor, însă spun că din cauza coronavirusului au avut întârzieri ale semin­ţelor şi îngrăşămintelor.

”Ne-am asociat pentru că este mai uşor să vindem împreună. Vrem să intrăm în super­marketuri, în marile reţele. În coo­pera­tivă, am câştigat şi un proiect pe fonduri euro­pene şi investim în utilaje şi ambalarea legu­melor. Pla­nurile noastre de dezvoltare continuă, dar depind de evoluţia pandemiei. Din toam­nă, iarnă, sperăm să fim prezenţi pe rafturi cu cartofi, varză sau cea­pă”, a spus Benedek Kovács, preşe­d­intele cooperative agricole Drumul Cartofului, citat de Ziarul Financiar.

Cooperativa a fost înfiinţată în octom­brie 2018, iar fondurile europene pe care a reuşit să le atragă până în prezent sunt de aproa­pe 1,4 milioane de lei. Utilajele au fost contractate, însă reprezentantul cooperativei afirmă că încă nu au fost livrate, din cauza restricţiilor de circulaţie pentru prevenirea coronavirusului SARS CoV-2. Tot din cauza restricţiilor de circulaţie au avut şi întârzieri ale transportului cu cartofi de sămânţă, dar şi ale transportului cu îngrăşăminte, ”care nu a mai ajuns şi am fost nevoiţi să împrumutăm de la colegi din zonă”.

”Avem noroc, totuşi, că în zona noastră nu sunt prea multe cazuri de persoane infectate şi nici autorităţile nu ne-au pus piedici. Lucrările de plantare s-au desfăşurat în condiţii bune, am păstrat distanţa, iar în curând terminăm. O provocare pentru noi a fost lipsa ploilor, dar zilele astea am primit o cantitate mică”, a explicat Benedek Kovács.

În anii anteriori, cooperativa comercializa o parte din produse prin intermediul cooperativei agricole Gheorghe Doja din Ialomiţa, prin intermediul pieţelor agroalimentare sau le dădea către intermediari, care se ocupau de ambalarea şi desfacerea lor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments