30.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Transilvania şi eMAG dau încă 2 mil. lei pentru platforma ''Donează...

Banca Transilvania şi eMAG dau încă 2 mil. lei pentru platforma ”Donează pentru linia întâi”, fondurile totale ajungând la 11 mil. lei

Banca Transilvania şi eMAG, două dintre companiile care au lansat proiectul ”Donează pentru linia întâi”, au donat împreună încă 2 milioane de lei pe platforma prin care se strâng fonduri pentru a-i susţine pe medici şi personalul medical, suma totală a sumelor strânse ajungând la peste 11 milioane de lei.

”Este nevoie de noi şi de susţinerea noastră şi sperăm ca exemplul nostru să îi inspire pe cât mai mulţi să ni se alăture pentru a putea să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Ne dă speranţă să vedem câţi oameni s-au alăturat iniţiativei şi felul în care românii s-au solidarizat acum. Nu uitaţi, facem asta pentru România”, a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Platforma a fost lansată la începutul acestei luni de eMag, Banca Transilvania, Mobexpert şi Bitdefender, fondurile fiind folosite pentru achiziţia de materialele şi aparatura necesară în spitale, dar şi pentru medicii de familie, poliţiştii, jandarmii şi militarii aflaţi în linia întâi, pe baza necesarului furnizat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătăţii. Ulterior, materialele sunt distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

”Necesarul de materiale pentru spitale şi cei care au grijă de noi în aceste momente este încă foarte mare. La capătul fiecărui gest pe care noi îl facem se află un om care duce pentru noi greul în această luptă cu un inamic invizibil. Fiecare donaţie se traduce în materiale necesare pentru aceşti oameni a căror recunoştinţă, sunt sigur, este infinită. Greul încă nu a trecut, să le arătăm că suntem alături de ei”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Până acum, prin program au fost direcţionate peste 5 milioane de măşti de protecţie cu trei pliuri către medici de familie, poliţişti, jandarmi şi militari. De asemenea, 350.000 de măşti N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecţie au fost donate medicilor din spitale. Totodată, două ventilatoare de înaltă performanţă Mindray SV600 au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava şi la Spitalul Clinic Victor Babeş din Bucureşti, sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Peste 26.000 de oameni au făcut donaţii, alături de 1.700 de companii. Mastercard şi Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 prin platforma Donează pentru linia întâi, cu donaţii de 500.000 de lei fiecare. Cele mai multe donaţii raportate la numărul de locuitori au venit din Floreşti, Chiajna, Voluntari, Bragadiru, Bucureşti. Până la acest moment, localităţile care au contribuit cel mai mult prin donaţii sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti şi Braşov.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments