web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Afacerile grupului Teraplast Bistriţa au crescut cu 20% în T1, la 208 mil. lei

Afacerile grupului Teraplast Bistriţa au crescut cu 20% în T1, la 208 mil. lei

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), recent intrat în componenţa indicelui principal BET al bursei de la Bucureşti, a raportat pentru T1/2020, la nivelul grupului, afaceri de 208,9 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 20% faţă de perioada similară a anului trecut şi un profit net de 6,1 mil. lei, plus 85%, potrivit raportului financiar al companiei. În perioada raportată EBITDA a fost de 17,4 mil. lei, în creştere cu 32% faţă de T1/2019.

”În pofida contextului dificil in care ne aflam incepand cu utima luna din T1/2020, ne-am pastrat o marja de profitabilitate echilibrata la nivel de Grup si chiar am performat in unele zone. Fabricile noastre sunt operationale si ne adaptam conditiilor actuale. Este prematur in acest moment sa estimam impactul pe care il va avea asupra businessului criza economica ce va urma, insa avansul pe care il inregistram dupa primul trimestru ne indica o posibila inchidere a anului la un nivel similar cu cel din 2019”, spune Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

Dintre companiile Grupului, cea mai bună evoluţie în T1/2020 a avut-o TeraPlast SA, a carei cifra de afaceri a crescut cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 88,3 mil. lei, pe fondul evolutiei lucrarilor de infrastructura. Totodata, compania a generat 72% din EBITDA Grupului si a marcat cea mai buna marja de profitabilitate, de 14,3%, datorita eficientizarilor operationale.

Businessul TeraSteel a inregistrat un avans al cifrei de afaceri de 24% fata de trimestrul T1/2019, pînă la 69 mil.lei. În continuare, motorul cresterii acestui business este fabrica din Serbia, avand in vedere ca in Romania compania utiliza deja intreaga capacitate de productie. Wetterbest si TeraGlass au inregistrat cresteri moderate ale cifrei de afaceri, fata de T1/2019, din cauza scaderii vanzarilor in luna martie, respectiv de 3% şi de 6%.

Compania este deţinută în proporţie de 46,8% de omul de afaceri Dorel Goia, în timp ce fondul de investiţii KJK Balkan Holding din Luxemburg are un pachet de 10% din numărul de acţiuni. Acţiunile TRP se tranzacţionează în scădere cu 1,06% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 37,1 milioane lei, emitentul ajungând la o valoare bursieră de 374 milioane lei.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW