web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de pavele Elis Pavaje din Alba a avut anul trecut profit de peste 2 mil. euro

Producătorul de pavele Elis Pavaje din Alba a avut anul trecut profit de peste 2 mil. euro

Producătorul de pavele Elis Pavaje din judeţul Alba, deţinut de familia Goţa, a realizat în 2019 un profit net de peste 9,5 mil. lei (aproximativ 2 mil. euro), în creştere cu peste 79% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 217,6 (aproxi­mativ 46 mil. euro), mai mult cu 21,6% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 513 angajaţi, conform datelor publice. La începutul acestui an, Elis Pavaje îşi bugetase o creştere a afacerilor cu 10% pentru 2020, pe baza investiţiilor pe care le-a planificat.

Compania are în total patru fabrici de pavele (la care se adaugă una de piatră), în Petreşti (judeţul Alba), Stoeneşti (judeţul Prahova), Secuienii Noi (judeţul Neamţ) şi Vinţu de Jos (judeţul Alba), fiecare unitate având o capacitate de producţie de câte 5.000 de metri pătraţi pe zi.

Compania Elis Pavaje a fost înfiinţată în 1991 în judeţul Alba, produsele acesteia ajungând să se vândă în reţelele de bricolaj, prin magazine ale distribuitorilor şi în showroomurile proprii din Petreşti (Alba) şi Stoeneşti (Prahova). Pe piaţa de pavele, un jucător important este şi producătorul de pavele şi borduri vibropresate Symmetrica din Suceava, deţinut de familia Stanciu. Concurenţi sunt şi alte companii locale mai mici sau grupuri internaţionale. Piaţa de pavele se situează la peste 100 de milioane de euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW