web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Traderul de cereale East Grain din Cluj a ajuns la venituri de 64 mil. euro

Traderul de cereale East Grain din Cluj a ajuns la venituri de 64 mil. euro

East Grain, trader de cereale controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 302 milioane de lei (64 mil. euro), în scădere cu 5% faţă de anul precedent, în timp ce profitul a crescut aproape de zece ori, de la 425.000 de lei, la 4,2 milioane de lei (907.000 euro), arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Traderul vândut anul trecut 340.000 de tone de cereale, în creştere cu 11% faţă de anul anterior, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Compania are în porto­foliu atât cereale şi seminţe olea­gi­noase (floarea-soarelui, rapiţă, soia), cât şi produse destinate fabricării nutre­ţu­rilor combinate (şroturi de soia, floarea-soarelui şi rapiţă, DDGS, tărâţe de grâu, făină furajeră etc.). East Grain are un număr mediu de 17 angajaţi, iar din 2013 până în prezent nu a mai înregistrat o scădere a cifrei de afaceri. Totuşi, anul trecut preţul cerealelor a fluctuat destul de mult, iar producţiile agricole au fost mai mici decât cele din 2018.

Compania a fost înfiinţată în 2007 şi este deţinută de East Consulting (39,2%), în spatele căreia se află compania Hodler Capital din Ungaria, YKB Capital Invest (36,58%), deţinută de Zoltan Jakab, Uptrade Global (9,76%), controlată de Attila Paszto, Vinta Capital (9,76%), LD Lead (2,44%) şi Tradico Allianz (2,44%), conform datelor confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Potrivit aceleaşi surse, East Grain a avut în 2018 o cotă de piaţă de 18,5% în ceea ce priveşte comerţul cu cereale în România.

Cei mai mari traderi de cereale din România sunt COFCO International (fosta Nidera), parte a grupului chinez cu acelaşi nume, ADM România Trading, parte a grupului ADM din SUA, şi Ameropa Grains, deţinut de grupul cu acelaşi nume din Elveţia, care sunt şi cei mai mari exportatori de cereale.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW