23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabricile de componente electronice Continental din Timişoara şi Sibiu au reluat producţia

Fabricile de componente electronice Continental din Timişoara şi Sibiu au reluat producţia

Fabricile de componente electronice din Timişoara şi Sibiu au reluat producţia, potrivit datelor companiei.

”Echipa de management a Continental se întâlneşte zilnic pentru a analiza situaţia existentă la nivel local şi naţional şi pentru a stabili măsurile care se impun. Sănătatea şi siguranţa angajaţilor reprezintă principala noastră prioritate şi, prin urmare, am luat constant măsuri pentru locaţiile în care ne desfăşurăm activitatea”, au explicat oficialii companiei.

Cei mai mulţi dintre angajaţii care ocupă funcţii administrative, precum şi majoritatea celor din centrele de cercetare şi dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp. Luăm în calcul şi alte măsuri flexibile care se supun cadrului legal din România, precum şi a relaţiilor de muncă dintre Continental şi angajaţii săi. Situaţia din unităţile de producţie diferă de la caz la caz.

„Oferim angajaţilor noştri echipamente de protecţie dacă sunt disponibile şi autorizate de autorităţi. Prin măsurile luate deja, dorim în special să ne protejăm angajaţii. Alte măsuri vor fi iniţiate la nivel local, după cum este necesar”, au subliniat oficialii companiei.

La 1 aprilie Continental, unul dintre cei mai mari de componente auto din lume, a anunţat că se aşteaptă ca profiturile ajustate să scadă la zero pentru primele trei luni ale anului fiscal curent, întrucât compania a anunţat că 30.000 de angajaţi din Germania au fost trimişi în concediu fără plată, potrivit FT.

Compania germană, care avea la finele anului trecut circa 20.000 de angajaţi în România, a renunţat la estimările iniţiale pentru 2020, susţinând că se confruntă cu ”schimbări şi perturbări semnificative” la nivelul businessului, şi că circa 40% dintre cele 250 de facilităţi de producţie au fost închise temporar.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments