18.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIPeste 1,2 milioane de contracte individuale de muncă au fost suspendate sau...

Peste 1,2 milioane de contracte individuale de muncă au fost suspendate sau încetate de la începutul crizei provocate de coronavirus

Până la data de 13 aprilie, peste 1.000.000 de contracte de muncă au fost suspendate, în timp ce peste 200.000 de contracte de muncă au fost încetate, conform celui mai recent comunicat de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

După ce numărul contractelor de muncă suspendate a scăzut vineri, pentru prima dată în această lună, astăzi începe din nou să crească de la 1.005.552, câte erau vineri, la 1.046.527 în ziua de luni. În ziua de vineri s-a înregistrat prima scădere a numărului de contracte de muncă suspendate de la 1.030.973 câte se înregistrau joi, la 1.005.552.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii până la data de 13 aprilie.

Contracte individuale de muncă suspendate 1.046.527 din care:

·        324.087 – Industria prelucătoare

·         198.588 – Comert cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor

·         119.846-Hoteluri şi restaurante    

Contracte individuale de muncă încetate 215.656 din care:

·         41.197 – Comerţ cu ridicata şi amănutul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor

·         37.152 – Industria prelucrătoare

·         28.770 – Construcţii

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) face acest demers pentru informarea corectă şi completă a opiniei publice, scrie în comuicatul de presă de pe site-ul insituţiei.

Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea. Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments