13.1 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Hella România şi-a redus activitatea şi a trimis...

Producătorul de componente auto Hella România şi-a redus activitatea şi a trimis în şomaj tehnic o parte dintre angajaţi

Producătorul de componente auto Hella România a diminuat producţia în fabricile din Timişoara, Arad şi Lugoj din cauza pandemiei de COVID-19, iar o parte dintre angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic. Compania avea la începutul anului peste 4.300 de angajaţi în unităţile de producţie din Timişoara, Arad şi Lugoj, în centrul administrativ de servicii corporate din Timişoara şi în cele trei centre de proiectare şi dezvoltare din Craiova şi Timişoara. Hella România produce module electronice de control, actuatori – compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de acceleraţie sau module de control a energiei electrice.

”Având în vedere că cei mai mulţi clienţi ai noştri din Europa şi America au diminuat activităţile de producţie din cauza pandemiei COVID-19, şi comenzile noastre au scăzut. Aşadar, am diminuat la rândul nostru capacitatea de producţie. În România, producţia continuă, dar la un nivel mai scăzut decât până acum. În consecinţă, am scăzut şi prezenţa personalului, o parte dintre angajaţi fiind în şomaj tehnic”, au declarat oficialii Hella România. Compania a estimat pentru anul fiscal 2019-2020 (1 aprilie 2019-31 martie 2020) o cifră de afaceri de peste 500 mil. euro.

Hella şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 2005, ajungând în prezent la trei unităţi de producţie localizate în Timişoara, Arad şi Lugoj, un centru administrativ de servicii corporate în Timişoara şi trei centre de proiectare şi dezvoltare în Craiova şi Timişoara.

”În primele 9 luni ale anului financiar în curs (perioada 1 iunie 2019-29 februarie 2020), activităţile financiare ale companiei s-au derulat conform planificării. Totuşi, din cauza apariţiei Coronavirus la începutul acestui an, am fost şi noi afectaţi negativ, prima dată în regiunea China unde compania Hella are locaţii. Pandemia se extinde cu impact global asupra industriei automotive, aşadar şi asupra Hella. Cei mai mulţi clienţi ai noştri din Europa şi Americi au decis să inchedă temporar fabricile. În acest context, ne confruntăm cu o mare scădere a comenzilor’”, au mai trasmis reprezentanţii companiei.

Printre produsele concepute de către angajaţii centrelor de design şi dezvoltare Hella din Timişoara şi Craiova sunt cele din segmentul de Energy Management (senzori baterie, convertoare DC/DC, module de control al combustibilului, sisteme de management al bateriilor LiIon din maşinile electrice), precum şi sisteme specifice zonei de autonoumus driving (Compact Radar 77GHz) şi de siguranţă a condusului şi a participanţilor la trafic, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Printre proiectele companiei, cu o contribuţie semnificativă din partea echipei din România, se află noul proiect de girofar, inovaţie Hella, lansat în premieră mondială în 2019.

Unul dintre primii 40 de furnizori automotive în lume şi una dintre cele mai mari 100 de companii industrial germane, grupul Hella dezvoltă şi produce componente electronice şi sisteme de iluminat pentru industria automotive. Hella, prezentă în 125 de locaţii din 35 de ţări, a realizat la nivel de grup în anul fiscal 2018-2019 o cifră de afaceri de aproximativ 7 mld. euro. Grupul are aproximativ 38.000 de angajaţi la nivel global, dintre care peste 7.000 de oameni lucrează în departamentele de cercetare şi dezvoltare.

Hella deţine în Europa unul dintre cele mai mari centre de servicii pentru piese de schimb şi accesorii destinate autovehiculelor, servicii de diagnoză şi servicii de asistenţă. Hella produce şi module complete pentru vehicule, sisteme de climatizare şi reţele de bord. Strategia concernului are în vedere, în anii următori, dezvoltarea de proiecte în sectorul electromobilitate prin dezvoltarea de soluţii şi inovaţii în domenii precum Autonomous Driving şi Electric Management pentru maşina electrică.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments