web analytics
Sunteți aici

Producătorul de textile Târnava din Sighişoara a început producţia de măşti, halate şi cearşafuri pentru spitale

Fabrica 1949 Târnava din Sighişoara, una dintre cele mai vechi fabrici de bluze şi cămăşi de pe piaţa locală, a început producţia de echipamente medicale, precum măşti şi halate, dar şi cearşafuri pentru spitale. Unitatea are o capacitate de producţie lunară de 40.000-45.000 de articole medicale de unică folosinţă, ce vor fi realizate din ţesături speciale certificate Oeko-tex (încredere în textile), achiziţionate din România şi Germania.

”Veniturile fabricii noastre erau asigurate de producţia articolelor de modă şi de uniforme. În două săpămâni însă a trebui să ne adaptăm, am găsit furnizori de materii prime şi am dat drumul la producţia de echipamente medicale, ca să ne putem ţine angajaţii şi să asigurăm continuitatea business-ului, dar în acelaşi timp să susţinem instituţiile medicale cu produse româneşti la preţuri juste”, a declarat Cristina Hâncu, director general al 1949Târnava.

În prezent, fabrica 1949Târnava are 121 de angajaţi şi a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 4,5 milioane de lei din producţia de articole vestimentare de modă, având o capacitate de producţie de 20.000-30.000 articole lunar. La sfârşitul acestei săptămâni compania va finaliza prima serie de combinezoane medicale. Capacitatea de producţie este de aproximativ 2.000 de bucăţi pe zi.

”Noi suntem o afacere românească 100%, fabrica Târnava România funcţionează din anul 1949. Pentru această perioadă, ne-am descurcat singuri, ne-am reorganizat, însă avem nevoie ca statul să ne ajute cu achiziţii centralizate şi transparente pentru articolele medicale, ca să avem acces la piaţa de desfacere locală”, a explicat Cristina Hâncu.

Fabrica din Sighişoara este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăşi pentru bărbaţi. Ea a asigurat producţia pentru branduri de referinţă, precum Maison Labiche, MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London sau Wappen.

Totodată, compania a produs şi sub brand propriu, articole ce sunt comercializate în magazinele Târnava din Sighişoara şi Braşov. Fabrica a pornit ca o cooperativa meşteşugărească, devenind companie de stat în 1962, iar în anul 1997 a devenit o companie privată având capital exclusiv românesc.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW