6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de textile Târnava din Sighişoara a început producţia de măşti, halate...

Producătorul de textile Târnava din Sighişoara a început producţia de măşti, halate şi cearşafuri pentru spitale

Fabrica 1949 Târnava din Sighişoara, una dintre cele mai vechi fabrici de bluze şi cămăşi de pe piaţa locală, a început producţia de echipamente medicale, precum măşti şi halate, dar şi cearşafuri pentru spitale. Unitatea are o capacitate de producţie lunară de 40.000-45.000 de articole medicale de unică folosinţă, ce vor fi realizate din ţesături speciale certificate Oeko-tex (încredere în textile), achiziţionate din România şi Germania.

”Veniturile fabricii noastre erau asigurate de producţia articolelor de modă şi de uniforme. În două săpămâni însă a trebui să ne adaptăm, am găsit furnizori de materii prime şi am dat drumul la producţia de echipamente medicale, ca să ne putem ţine angajaţii şi să asigurăm continuitatea business-ului, dar în acelaşi timp să susţinem instituţiile medicale cu produse româneşti la preţuri juste”, a declarat Cristina Hâncu, director general al 1949Târnava.

În prezent, fabrica 1949Târnava are 121 de angajaţi şi a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 4,5 milioane de lei din producţia de articole vestimentare de modă, având o capacitate de producţie de 20.000-30.000 articole lunar. La sfârşitul acestei săptămâni compania va finaliza prima serie de combinezoane medicale. Capacitatea de producţie este de aproximativ 2.000 de bucăţi pe zi.

”Noi suntem o afacere românească 100%, fabrica Târnava România funcţionează din anul 1949. Pentru această perioadă, ne-am descurcat singuri, ne-am reorganizat, însă avem nevoie ca statul să ne ajute cu achiziţii centralizate şi transparente pentru articolele medicale, ca să avem acces la piaţa de desfacere locală”, a explicat Cristina Hâncu.

Fabrica din Sighişoara este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăşi pentru bărbaţi. Ea a asigurat producţia pentru branduri de referinţă, precum Maison Labiche, MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London sau Wappen.

Totodată, compania a produs şi sub brand propriu, articole ce sunt comercializate în magazinele Târnava din Sighişoara şi Braşov. Fabrica a pornit ca o cooperativa meşteşugărească, devenind companie de stat în 1962, iar în anul 1997 a devenit o companie privată având capital exclusiv românesc.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments