29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Faurecia a avut afaceri de 1,22 mld. lei...

Producătorul de componente auto Faurecia a avut afaceri de 1,22 mld. lei anul trecut, plus 14%

Compania Faurecia România, subsidiara locală a gigan­tului francez Faurecia, a realizat în anul 2019 o cifră de afaceri de peste 1,22 mld. lei (257,8 mil. euro), în creştere cu apro­ximativ 14% faţă de anul anterior, potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro. Compania a revenit anul trecut pe profit, cu un câştig net de aproximativ 9 mil. lei (1,9 mil. euro), de la o pierdere de peste 100,7 mil. lei (21,7 mil. euro) suferită în 2018. Faurecia România a ajuns în 2019 la un număr mediu de 2.602 angajaţi.

Compania Faurecia România SRL, cu sediul central în Tălmaciu, Sibiu. deţine pe piaţa locală fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de con­trol al emisiilor), Mioveni (siste­me de interior), la Budeşti, lângă Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteasca, judeţul Argeş (sisteme de interior).

De altfel, fabrica de la Căteasca este cel mai nou proiect fina­lizat de Faurecia pe piaţa loca­lă, în urma unei investiţii de 8 mil. euro, şi este localizată într-un parc industrial dezvoltat de CTP, cel mai mare proprietar de spaţii logistice şi industriale. Faurecia activează pe piaţa din România din anul 2003. În fa­bricile deţinute de francezi pe plan local se desfăşoară acti­vităţi de coasere a tapiseriei pentru scaunele auto, coa­se­re componente auto interioare, de producţie a pieselor injectate din plastic şi a sistemelor de evacuare a gazelor.

Francezii mai deţin pe piaţa locală şi compania Euro Auto Plastic Systems, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 488,9 mil. lei (103,2 mil. euro), un profit net de peste 52,1 mil. lei (11 mil. euro) şi un număr mediu de 585 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro. Compania Euro Auto Plastic Systems SRL a fost înfiinţată în anul 2002 de AD Plastik Croaţia şi Simoldes Plasticos din Portugalia.

În luna ianuarie 2007, în acţionariatul companiei a intrat gigantul francez Faurecia, prin preluarea acţiunilor de la Simoldes Plasticos Portugalia. Euro Auto Plastic Systems produce în fabrica din Mioveni, judeţul Argeş, piese injectate din plastic şi piese termoformate, panouri de uşi, bare de protecţie şi sisteme de amortizare a zgomotului pentru uzina Dacia din Mioveni, parte a grupului francez Renault.

La nivel global, Faurecia a avut în 2019 vânzări consolidate de peste 17,8 miliarde de euro, ajungând la aproximativ 115.500 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Faurecia este listată la bursa Euronext Paris şi tranzacţionată pe piaţa de acţiuni din SUA la NYSE over-the-counter (OTC).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments