8.1 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul german de rulmenţi Schaeffler reduce activitatea la fabrica din Braşov

Producătorul german de rulmenţi Schaeffler reduce activitatea la fabrica din Braşov

Grupul german Schaeffler a transmis că va reduce în mod treptat şi controlat producţia din locaţiile sale automotive din Europa, în condiţiile în care tot mai mulţi producători de autovehicule şi-au suspendat sau oprit temporar acti­vita­tea, ca urmare a extinderii pande­miei de COVID-19.  Schaeffler Ro­mânia produce, în locaţia din Braşov, în proporţie de 20% pentru sectorul automotive şi în propor­ţie de 80% pentru alte sectoare indus­triale. Compania a anunţat că va continua activitatea conform angajamentelor luate faţă de clienţi şi confirmate la ora actuală.

”Din cauza reducerii sau întreruperii activităţii clienţilor şi a furnizorilor, locaţia din Braşov ajustează producţia din segmentele automotive, prin aplicarea măsurilor disponibile în acest moment, precum concedii legale şi şomaj tehnic. Măsurile aplicate vor viza un interval de două săptămâni, eşalonate în funcţie de comenzile existente, şi vor depinde de evoluţiile viitoare ale situaţiei. Divizia industrie nu este afectată în aceeaşi măsură ca cea automotive. Până în prezent, producţia a fost ajustată doar în anumite segmente, pentru a putea îndeplini obligaţiile faţă de clienţii companiei”, au transmis într-un comunicat de presă oficialii Schaeffler din România.

Germanii au ajuns la peste 5.000 de angajaţi activi în aceeaşi locaţie, cea de la Braşov, fapt ce poziţionează unitatea în rândul celor mai mari companii la nivel local, dar şi a celor mai mari locaţii de producţie din cadrul grupului german. Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari.

”În această perioadă provocatoare, unii contribuie ca medici, unii ca asistenţi medicali şi alţii adaptându-şi producţia pentru fabricarea de produse medicale. Contribuţia noastră este să sprijinim clienţii noştri, mulţi dintre ei jucând un rol cheie în menţinerea unor domenii importante, precum sistemul de sănătate, industria alimentară sau furnizarea de apă şi energie, chiar şi în perioadele de criză. Putem şi trebuie să continuăm să producem şi să ne sprijinim clienţii în toate problemele importante”, au mai spus reprezentanţii companiei germane.

Schaeffler România a realizat anul trecut o creştere de aproximativ 16% a cifrei de afaceri, la peste 2,55 mld. lei (539,3 mil. euro), potrivit datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor. Schaeffler România a avut în 2018 afaceri de peste 2,2 mld. lei (aproximativ 475 mil. euro), un profit net de peste 52,9 mil. lei (11,4 mil. euro), cu un număr mediu de 4.634 de angajaţi, conform datelor publice.

Compania a fost înfiinţată în anul 2002 la Braşov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 în Schaeffler România), începându-şi activitatea într-o hală închiriată din fosta uzină ’’Tractorul’’, cu aproximativ 100 de angajaţi. Dezvoltarea Schaeffler România s-a făcut etapizat, începând cu anul 2004, când compania a pus piatra de temelie în noua locaţie din localitatea Cristian şi a demarat fabricaţia în prima hală de producţie. Proiectul iniţial prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie şi cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. În prezent, după o investiţie de peste 600 milioane euro, compania ocupă o suprafaţă construită pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi, desfăşurându-şi activitatea în 6 hale de producţie.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments