web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Timișorenii de la VentilaTM au produs un dispozitiv de ventilare necesar pacienților cu forme grave pulmonare ale COVID-19

Timișorenii de la VentilaTM au produs un dispozitiv de ventilare necesar pacienților cu forme grave pulmonare ale COVID-19

Un grup de bănățeni a luat inițiativa dezvoltării unui sistem open source de ventilare mecanică a pacienților cu forme grave pulmonare ale COVID-19. Radu Ticiu a inițiat constituirea grupului VentilaTM (Ventilate Me) care include zeci de ingineri, medici și manageri, implicați în dezvoltarea de soluții care să-i ajute pe mediciii aflați în prima linie de reacție împotriva pandemiei de COVID-19.

”În cadrul acestui proiect, o echipă de proiectare formată din specialiști de la Symme3D (cu imprimantă 3D – n.r.), condusă de Călin Brandabur, a proiectat și actualmente prototipează o primă versiune de ventilator, urmând să o testeze alături de medicii de la Centrul «Pius Brânzeu» al Universității de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» prin metode de spirometrie, dar și pe animale din biobaza centrului. Primul print al componentelor este în curs de realizare chiar în acest moment, sistemul electronic a fost testat în zilele precedente. Vom realiza asamblarea prototipului și vom începe testarea”, a declarant Radu Ticiu, Co-fondator și CEO Timișoara Startup Hub.

”Făcând maparea capacității de printare 3D și prelucrare pe CNC, am primit până în acest moment răspunsuri de la primii 100 de colaboratori. Ne așteptăm ca în condițiile unui parcurs favorabil al testelor și experimentelor pe animale să putem începe transmiterea de «comenzi» peste două-trei zile. Avem o rețea de 160 de printing shop, în creștere, și care poate să produc subansamble, care pot fi puse cap la cap în centre regionale”, a mai spus Radu Ticiu.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW