web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Electrolux închide fabrica de aragazuri de la Satu Mare, cu 850 de salariaţi, din cauza coronavirus

Electrolux închide fabrica de aragazuri de la Satu Mare, cu 850 de salariaţi, din cauza coronavirus

Grupul suedez Electrolux a închis temporar fabrica de aragazuri de la Satu Mare din cauza coronavirusului, care a temperat consumul şi a afectat modul de lucru din mediul de business. În această unitate de producţie lucrează 850 de oameni.

”Aceasta este o măsură pe termen scurt, care ne permite să ne ajustăm programele de producţie în conformitate cu volumele de vânzări preconizate pentru viitorul apropiat. Odată cu recalibrarea stocurilor de resurse necesare pentru buna funcţionare a fabricii şi a volumului de comenzi, vom relansa producţia”, spun oficialii grupului.

Unitatea de producţie, care are o istorie de peste un secol, realiza înainte de a intra în portofoliul suedezilor aragazuri sub brandul Samus, iar după preluare Electrolux a renunţat la brandul local pentru a produce sub mărcile grupului. În 1997, anul preluării, fabrica număra circa 2.300 de angajaţi, faţă de circa 850 în prezent. 

Electrolux are pe piaţa locală atât operaţiuni de import şi distribuţie, dar şi de producţie. Întregul business este operat pe o singură entitate, Electrolux România, cu afaceri de aproape 700 mil. lei în 2018, ultimul an pentru care există date publice, în urcare de la 600 mil. lei.

Articole similare

One thought on “Electrolux închide fabrica de aragazuri de la Satu Mare, cu 850 de salariaţi, din cauza coronavirus

Comments are closed.

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW