1.8 C
Cluj-Napoca
luni, noiembrie 4, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURICum să iți alegi scaunul pentru #HomeOffice (fabricat în România) (P)

Cum să iți alegi scaunul pentru #HomeOffice (fabricat în România) (P)

Mulți dintre noi ne petrecem cea mai mare parte din ziua de muncă stând pe un scaun de birou, sau în perioada aceasta pe un scaun de bucătărie. Scaunul de birou nu este o simplă piesă de mobilier, este o unealtă care îți influențează eficența, creativitatea și chiar sănătatea.

La Antares România producem scaune de birou de peste 21 de ani și în toată această perioadă am învățat cu trebuie să arate un scaun, și mai mult de atât: să știe cum trebuie să te facă să te simți. Și nu e nicio filozofie aici: un scaun trebuie să te facă să te simți în largul tău. Să poți rămâne relaxat în timp ce muncești, să poți sta confortabil, să îți ofere suport dacă ești nevoit să petreci mult timp așezat, pe scurt- să nu te distragă de la ceea ce ai de făcut.

Dr. Armand Râjnoveanu, medic primar medicina muncii, doctor în medicina Clinica Medicina Muncii (Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Napoca și șef de lucrări Disciplina muncii, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj – Napoca, ne oferă câteva sfaturi cu să luăm o decizie corectă:

Investiția într-un scaun de birou bun este importantă

Scaunul de birou este un instrument de lucru în uz constant și continuu, motiv pentru care este atât de important să-l adaptezi perfect la nevoile tale și la munca ta și corpul tău.

Principiul de bază al unei poziții de lucru la birou corecte este acela de a asigura o poziție neutră a corpului, în care articulațiile sunt aliniate în mod natural. Astfel, se reduce suprasolicitarea sistemului osteo-musculo-articular și, implicit, riscul apariției afecțiunilor musculo-scheletale. Această condiție, se realizează având în vedere următoarele aspecte:

  • capul, gâtul și trunchiul trebuie să fie orientate spre înainte și în aceeași linie, cu trunchiul în poziție verticală sau ușor înclinată spre spate (105-120 de grade față de coapse);
  • prin ajustarea înălțimii scaunului, mâinile, gâtul mâinii și antebrațele trebuie să fie aliniate și relativ paralele cu suprafața podelei;
  • umerii trebuie să fie relaxați, iar brațele să atârne de-a lungul părților laterale ale trunchiului;
  • coatele trebuie să fie în proximitatea trunchiului și să realizeze un unghi între 90-120 de grade;
  • picioarele trebuie să se sprijine complet pe podea, iar, dacă acest lucru nu este posibil (scaunul este prea înalt sau înălțimea biroului nu este reglabilă și necesită ridicarea scaunului) se va asigura un sprijin pentru picioare. Acestea nu trebuie menținute încrucișate.
  • scaunul trebuie să asigure un suport adecvat pentru curburile coloanei vertebrale, în special în regiunea lombară, suportul lombar trebuind să se poată ajusta atât în înălțime, cât și în înclinare;
  • suprafața scaunului trebuie să fie adaptată caracteristicilor utilizatorului, astfel încât, coapsele și șoldurile să beneficieze de sprijin complet, iar poziția lor trebuie să fie aproximativ paralelă cu podeaua;
  • genunchii trebuie să fie puțin mai jos decât șoldurile, iar picioarele ușor spre înainte.
  • Dar, în ciuda realizării unei poziții de lucru adecvate, menținerea timp îndelungat a aceleași posturi nu este sănătoasă. De aceea, se recomandă schimbarea frecventă a poziției de lucru în cursul aceleași zile prin:
  • mici ajustări ale scaunului și sprijinului lombar astfel încât, să se treacă de la o poziție neutră la alta (de la cea dreaptă, la cea ușor înclinată spre înainte, obținută prin coborârea genunchilor sau la cea înclinată spre înapoi);
  • mișcări de întindere a degetelor, mâinilor, brațelor și trunchiului;
  • alternarea poziției șezânde cu cea ortostatică (pauzele frecvente și scurte sunt de preferat celor lungi și rare), realizând anumite sarcini profesionale (citirea unor texte, vorbitul la telefon, participarea la întâlniri) în această poziție ridicată.

Definiți modul în care veți folosi scaunul

Scaunele sunt unelte/instrumente de lucru și primul lucru pe care trebuie să-l clarificăm este scopul folosirii: trebuie să definim dacă este un scaun pe care îl vom folosi ocazional sau intens.

Acest lucru va determina caracteristicile tehnice, funcționale, de confort și materiale de care avem nevoie pentru a obține o postură corectă și confortabilă. Pentru scaunele pe care le vom folosi în mod constant, este important ca brațele, scaunul și spătarul să fie reglabile pentru a permite mișcarea naturală a corpului.

Piesele, componentele scaunului dvs.

Pentru scaunele care vor fi utilizate intens, este fundamental ca materialele să fie de calitate și să garanteze durabilitatea acestuia. Numai astfel instrumentul de lucru care este un scaun de birou poate oferi confort și garanta că caracteristicile sale vor rămâne neschimbate în timp.

Alegerea tapițeriei trebuie luată în considerare foarte serios, deoarece există o gamă largă de opțiuni la diverse niveluri de calitate. Este esențial ca materialul să fie respirabil, astfel încât scaunul să nu acumuleze transpirație și să ofere un anumit confort climatic, deoarece o suprafață mare a acestuia este în contact cu corpul tău. Tapițeria trebuie să fie ușor de întreținut. Ținând cont de faptul că un scaun de birou bun trebuie să dureze mai mult de opt – zece ani, este necesar să se poată menține o igienă bună.

Certificări EU pentru scaunele de birou

Există un standard european aplicabil (standardul 1335) care stabilește cerințele privind stabilitatea, durabilitatea și dimensiunile scaunelor de birou. Scaunele de birou Antares sunt certificate 1335 sau întrunesc aceste solicitări.

Antares România SRL este cel mai mare producător autohton de scaune ergonomice de birou și spații publice. Oferim o gamă largă de scaune și mese de birou care îndeplinesc cu succes cerințele diverșilor tipuri de utilizatori din diferite medii de lucru. Antares este parte a unui grup internațional fondat în anul 1992 cu filiale in Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

În 2019, Antares România, a vândut peste 320.000 de scaune atât în țară cât și la export. Acordăm atenție deosebită fiecărui detaliu regăsit în componența produselor noastre iar atunci când dezvoltăm un model de scaun nou, ergonomia este de maximă importanță. Personalul specializat controlează fiecare pas al ciclului de producție, pentru a obține cel mai bun rezultat în ceea ce privește calitatea și valoarea produsului.

Filiala Antares din România și-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, însă începând cu anul 2000 Antares România și-a dezvoltat propria ramură de producție. În prezent Antares România deține două fabrici de scaune în România și aproape 100 de angajați.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments