18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul german de componente auto Dräxlmaier suspendă activitatea fabricilor din Satu Mare,...

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier suspendă activitatea fabricilor din Satu Mare, Piteşti, Timişoara, Hunedoara şi Braşov

Grupul german Dräxlmaier, care are în România aproximativ 15.000 de angajaţi, a decis să suspende în mare parte activitatea fabricilor locale din Satu Mare, Piteşti, Timişoara, Hunedoara şi Braşov, pe fondul măsurilor legate de prevenirea răspândirii virusului COVID-19 şi în contextul reducerii activităţii clienţilor din piaţa auto.

”Perioada de suspendare va viza un interval de două până la patru săptămâni, începând cu 23 martie 2020, şi depinde de evoluţiile viitoare. În intervalul în care activitatea va fi sistată, angajaţii vor fi în şomaj tehnic, primind 75% din salariu. Reluarea activităţii fabricilor din România va fi decisă în funcţie de evoluţia evenimentelor la nivel global, asupra cărora virusul are un impact”, au transmis reprezentanţii Dräxlmaier Satu Mare.

Dräxlmaier produce în fabricile din România cablaje electrice, componente electrice şi electronice, cablaje de înaltă tensiune, interioare (cockpit), console centrale şi panouri de uşi. Germanii produc în fabricile locale sisteme electrice şi electronice, interioare de lux şi sisteme de bord pentru mărci premium din industria de profil, precum BMW, Jaguar, Mercedes-Benz sau Maserati.

Compania avea în plan în acest an demararea construcţiei primei fabrici de baterii pentru maşini electrice din România, la Timişoara. Dräxlmaier a deschis în septembrie 2019 în Thailanda o nouă fabrică de baterii pentru maşinile plug-in hybrid ale BMW. În plus, în mai anul trecut compania germană a demarat producţia în apropiere de Stuttgart a sistemului de baterii pentru Porsche Taycan, primul automobil sport electric de la Porsche.

Dräxlmaier a venit în România în anul 1992, la scurt timp după ce a deschis fabrici în Cehia şi Ungaria. După deschiderea uzinei din Piteşti (Lisa Dräxlmaier Autopart România), grupul german a început producţia şase ani mai târziu în Satu Mare şi Timişoara, în anul 2000 a urmat uzina din Braşov, iar în 2003 cea de la Hunedoara, România devenind, astfel, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare şi producţie ale grupului, cu peste 15.000 de angajaţi.

Furnizorul de componente auto Dräxlmaier Group, cu sediul central în Germania, are peste 60 de locaţii în mai mult de 20 de ţări şi aproximativ 75.000 de angajaţi în întreaga lume potrivit datelor de pe site-ul companiei. Dräxlmaier Group furnizează console centrale, borduri şi uşi, precum şi module de cockpit. În 2019, Dräxlmaier Group  a realizat o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments