web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Farmec Cluj a demarat producţia a două produse de dezinfectant de mâini

Farmec Cluj a demarat producţia a două produse de dezinfectant de mâini

Producătorul clujean de cosmetice Farmec a demarat producţia a două noi produse igienizante pentru mâini. Cele două articole de uz personal sunt pe bază de alcool 70%. Este vorba de o Loţiune igienizantă pentru mâini şi de un Gel de igienizare pentru mâini.

Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor şi a suprafeţelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure şi Nufăr Dezinfectant Universal. Decizia a fost luată în contextul actualei pandemii mondiale, în perioada aceasta fiind cerere mare de produse dezinfectante. De altfel, Farmec a anuţat acum câteva zile că aştepta aprobarea autorităţilor pentru a produce cinci tipuri de dezinfectant de mâini şi de suprafeţe.

”Farmec se află în dialog permanent cu autorităţile pentru obţinerea tuturor aprobărilor şi, de asemenea, cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje în vederea livrărilor şi susţinerii pentru producţia de biocide în regim de urgenţă”, spun oficialii companiei.

Ei adaugă că pentru distribuirea acestor produse igienizante – realizate în regim de urgenţă cu resursele existente – vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, respectiv din partea instituţiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Apoi, în funcţie de stocuri, produsele vor fi distribuite şi către canalele de vânzare pentru consumatorii finali.

”Compania Farmec continuă cercetarea şi dezvoltarea unor noi dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Săptămâna aceasta, au fost trimise mostre în laboratoare externe acreditate pentru testări, care vor dura între 4 şi 5 săptămâni. Perioada de testare a eficacităţii este condiţionată de timpii de acţiune necesari evaluării acţiunii virucide, bactericide şi fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii”, au mai spus oficialii Farmec Cluj.

Farmec S.A. Cluj-Napoca este cel mai mare producător de cosmetice din România, având în portofoliu branduri precum Gerovital şi Farmec. Compania are şi mărcile de curăţenie Nufăr şi Triumf în porfoliu. Produsele Farmec sunt vândute în reţelele moderne de magazine, dar şi în comerţul tradiţiona. De asemenea, reţeaua de magazine de brand deţinute de Farmec cuprinde 8 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara, 20 magazine Gerovital care se găsesc în Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Suceava, Iaşi, Piatra Neamţ, Galaţi, Oradea, Sibiu şi Râmnicu Vâlcea şi 2 magazine Gerovital deschise prin sistemul de franciză, la Bacău şi Piteşti.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW