web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bogdan Bumbuk din Baia Mare a ajuns la afaceri de 15 mil. euro cu producătorul de cabluri şi echipamente electrice PGA Electric

Bogdan Bumbuk din Baia Mare a ajuns la afaceri de 15 mil. euro cu producătorul de cabluri şi echipamente electrice PGA Electric

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 72,5 mil. lei (15 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior. Pentru anul în curs compania estimează o creştere de 20% a cifrei de afaceri, în condiţiile în care, PGA Electric a avut în primele două luni din 2020 afaceri mai mari cu 25%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

”Estimăm o creştere de 20% a cifrei de afaceri în 2020 şi ţintim o marjă de profit de 10%. Creşterea se bazează pe aportul invesţiilor făcute anul trecut în creşterea capacităţilor de producţie şi diversificarea portofoliului de produse. De asemenea, ne bazăm ca cerea pe proiecte imobiliare să continue să fie ridi­cată”, a declarat Bogdan Bum­buk, directorul general al companiei PGA Electric, citat de ZF.

Compania a investit anul trecut aproximativ 3,5 mil. euro în linii de fabricaţie a cablurilor electrice, din care aproximativ 1 mil. euro au provenit din fonduri europene. De la începutul acestui an, PGA Electric a investit aproximativ 1 mil. euro într-o nouă locaţie, în vederea extinderii activităţii logistice la o capacitate de 2.000 de tamburi.

Compania din Baia Mare se ocupă cu producţia de materiale pentru reţele şi branşamente electrice ( cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice), având contracte de livrare directă cu ENEL, E-ON şi Electrica, însă principalii clienţi ai PGA Electric sunt firmele care execută lucrări de construcţii linii electrice şi branşamente electrice.

Compania comercializează toată gama de materiale electrice pentru uz industrial şi casnic, cabluri şi conductori, jgheaburi metalice şi PVC pentru trasee de cabluri, corpuri de iluminat industriale, decorative, echipamente de distribuţie de joasă şi medie tensiune, manşoane şi terminale, etc.

”Anul 2019 a fost guvernat de îngheţarea în cea mai mare parte a investiţiilor companiilor de distrubuţie a energie electrice pe fondul impactului OUG 114, fiind finalizate doar lucrările începute în 2018. Nici anul acesta nu arată mai bine, taxa de 2% din cifra de afaceri către ANRE fiind încă în vigoare. În sectorul privat, criza poate veni odată cu reducerea investiţiilor în proiecte imobiliare, unde livrăm cabluri şi echipamente electrice necesare branşării la reţeaua electrică”, a mai spus antreprenorul Bogdan Bumbuk. Compania a ajuns în prezent la 240 de angajaţi, după ce în 2019 au fost recrutaţi 25 de oameni.

PGA Electric a fost înfiinţată în anul 2000 de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, având ca principal domeniu de activitate fabricarea altor fire şi cabluri electrice. Afacerea a fost demarată de antrepronorul băimărean din economiile adunate din salariul de agent de vânzări. Bumbuk a ajuns anul trecut în finala competiţiei EY Entrepreneur Of The Year, a cărei ceremonie de premiere a avut loc la finalul lunii februarie 2019.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW