web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Arhiepiscopia Clujului oferă hrană persoanelor aflate în autoizolare și pune la dispoziție spații de carantină

Arhiepiscopia Clujului oferă hrană persoanelor aflate în autoizolare și pune la dispoziție spații de carantină

Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate în mod direct de epidemiade coronavirus, Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului, prin cele patru cantine sociale pe care le are va oferi în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstince și bolnave, aflate în autoizolare.

De asemenea, Arhiepiscopia va pune la dispoziție autorităților publice, pentru cazarea persoanelor în carantină, Centrul Misionar Social ”Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, cu o capacitate de 70 de locuri, iar la nevoie spațiile de cazare de la Mânăstirea Parva Jud. Bistrița-Năsăud) – 200 de locuri și Mănăstirea Piatra Craiului (Jud. Cluj) – 70 de locuri. Preoților li se recomandă ca în această perioadă să săvârșească sfintele slujbe în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nicio situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici și, pe cât posibil, să săvârșească slujbele în aer liber.

Preoții, împreună cu membrii organismelor parohiale se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, le vor oferi hrană la domiciliu și, în măsura posibilităților și asistența spirituală de care aceștia au nevoie.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW