web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Producătorul de componente auto Takata angajează 125 de oameni pentru fabrica din Arad

Producătorul de componente auto Takata angajează 125 de oameni pentru fabrica din Arad

Producătorul de componente auto Takata România, preluat în 2017 de americanii de la Key Safety Systems (KSS) într-o tranzacţie la nivel global, are disponibile în prezent 125 de locuri de muncă, atât pentru confecţioneri îm­bră­care volane în piele (80), cât şi pentru pre­­satori mase plastice (20), manipulanţi măr­­furi (15) sau turnători metale şi nefe­roa­­se (10), potrivit infor­ma­ţiilor exis­ten­te pe site-ul Agenţia Na­ţio­­nală pen­tru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Pe piaţa locală funcţionează trei fa­brici Takata, o fabrică de perne pentru air­baguri la Sibiu şi încă două unităţi la Arad, una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă, dar şi două punc­te de lucru, la Jibou şi la Deta.

Cea mai mare entitate juridică Ta­ka­ta de pe piaţa locală este Takata Ro­mâ­nia, cu sediul la Arad, care a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 2,62 mld. lei (564,5 mil. euro), un pro­­­­fit net de aproa­pe 49,5 mil. lei (10,6 mil. eu­ro), cu un număr me­diu de 4.906 an­ga­jaţi, potrivit site-ului Mi­­­­nis­­terului Fi­nanţelor.

Takata a deschis prima unitate de pro­­ducţie din România în anul 1996 la Arad, iar opt ani mai tâziu a demarat pro­ducţia la Sibiu. Takata Corp, com­pa­nia care a rechemat în service cele mai multe produse din industria auto, a de­pus în luna iunie 2017 docu­mentele pen­tru faliment în Statele Unite şi Japo­nia, anunţând la acea dată că va fi cum­pă­rată pentru 1,6 mld. dolari de com­pania americană Key Safety Systems.

La finalul anului 2017, compania japoneză Takata Corporation, specia­lizată în producţia de componente auto, a fost preluată de americanii de la Key Safety Systems, lider în sisteme de siguranţă, valoarea tranzacţiei fiind de 1,58 mld. dolari. Potrivit contractului de achiziţie, Key Safety Systems (KSS) a preluat toate activele Takata, cu ex­cep­ţia unor operaţiuni legate de pro­duc­ţia unui anumit tip de airbaguri, iar tran­zacţia a fost finalizată în 2018, po­trivit unor informaţii anterioare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW