web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Primăria Oradea investeşte 6 mil. euro în construcţia de apartamente pentru angajaţii companiilor din parcurile industriale Eurobusiness

Primăria Oradea investeşte 6 mil. euro în construcţia de apartamente pentru angajaţii companiilor din parcurile industriale Eurobusiness

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), companie publică deţinută de primăria municipiului Oradea, are în plan o investiţie de 29 mil. lei (6 mil. euro), plus TVA, ce presupune construcţia unor apartamente pentru angajaţii companiilor din parcurile industriale Eurobusiness, care vin de la distanţe mai mari de 50 km şi nu pot să facă naveta. Cele trei blocuri vor avea 195 de locuinţe, dintre care 177 de garsoniere şi 18 apartamente cu 2 camere. Perioada de execuţie va fi de aproximativ 12 luni, precedată de 6 luni pentru proiectare.

”Avem un deficit de forţă de muncă în oraş şi a existat o solicitare din partea companiilor mari să găsim o formulă şi printr-un parteneriat să realizăm aceste locuinţe. Primele trei blocuri pe care le propunem a fi realizate şi pentru care studiul de fezabilitate a fost finalizat ar urma să fie amplasate pe malul drept al Crişului Repede, în zona podului Densuşianu, între centură şi  linia de calea ferată. Locaţia a fost astfel aleasă întrucât este aproape de zona industrială, în apropiere sunt magazine mari, staţie de tramvai şi autobuz”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

ADLO a atras în 2019 investiţii totale de aproximativ 40,7 mil. euro în cele patru parcuri industriale pe care le administrează. Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea SA administrează patru parcuri industriale amplasate pe Calea Borşului (130,02 ha) – Parcul Industrial Oradea I, strada Ogorului (83,5 ha) – Parcul Industrial Oradea II, strada Uzinelor – Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), respectiv strada Corneliu Baba – Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha). Anul trecut s-au organizat 11 sesiuni de licitaţie pentru terenurile din parcurile industriale în urma cărora au fost atribuite 10 parcele de teren în suprafaţă totală de 62.420 mp, şi au avut loc şapte proceduri de negociere directă cu două companii străine din Germania, o companie din Franţa şi patru companii româneşti, ocupându-se patru parcele de teren în parcul industrial EBP I, în suprafaţă totală de 46.913 mp şi două parcele de teren în parcul industrial EBP II, în suprafaţă de 33.277 mp, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Oradea.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW