web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Germanii de la Leoni angajează peste 200 de oameni pentru fabrica de cablaje din Bistriţa

Germanii de la Leoni angajează peste 200 de oameni pentru fabrica de cablaje din Bistriţa

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, parte a grupului german Leoni, recrutează în prezent 212 oameni pentru fabrica de cablaje din Bistriţa. Compania are disponibile 200 de jo­buri pentru muncitori neca­lificaţi la asam­blarea şi montarea pie­selor, dar şi pentru ma­ga­zi­neri (5), in­gineri ca­lit­ate (2), ingi­neri elec­tronişti (2), tehni­cieni men­tenanţă (2), refe­rent eco­nomict (1), po­tri­vit infor­maţiilor de pe site-ul AJOFM (Agen­ţia Jude­ţeană Pen­tru Ocu­parea Forţei de Mun­că) Bistriţa-Năsăud.

Ger­­manii oferă angajaţilor diferite trainin­guri de for­mare profesio­nală pen­tru toate pozi­ţiile din cadrul com­paniei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine.Cu apro­xi­ma­tiv 13.000 de angajaţi la nivel local, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din Ro­­mâ­nia, potrivit datelor de site-ul com­pa­niei.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Lu­duş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. În anul 2016, a fost înfiinţat primul Shared Service Center LEONI (SSC), în Cluj-Napoca, unde sunt cen­tralizate toate activităţile de HR ale con­cer­nului german. Com­pania Leoni Wi­ring Systems Arad administrea­ză fa­bri­cile de ca­blaje auto din Arad, Beiuş (Bihor), dar şi pe cea din parcul indus­trial Bum­beşti-Jiu, ju­de­ţul Gorj, un pro­iect de­marat de ger­mani pe piaţa locală în 2017, când Leoni a preluat spaţiul în care a funcţ­ionat producătorul italian de anvelope Pirelli.

Compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul în Bistriţa, este cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală. Compania a avut în 2018 afaceri de peste 1,47 mld. lei, un profit net de 28,1 mil. lei şi un număr mediu de 5.161 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Pe plan local, Leoni Wiring Systems Ro Bistriţa este urmată de Leoni Wiring Systems Arad (cu afaceri de 896,6 mil. lei în 2018) şi Leoni Wiring Systems Piteşti (cu afaceri de 772,6 mil. lei în 2018), cu sediul central în localitatea Bascov, Argeş.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a avut în 2018 vânzări globale de aproximativ 5,1 mld. euro, potrivit datelor de pe site-ului companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW