web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujul vrea să devină ”Capitala Europeană a Inovării”

Clujul vrea să devină ”Capitala Europeană a Inovării”

Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel se află la Cluj-Napoca, alături de reprezentați ai Comisiei Europene din diferite Direcții Generale implicate în gestionarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale.

Prezența Comisarului European Mariya Gabriel și organizarea acestui eveniment reconfirmă profilul Clujului de hub european al inovării și de puternic susținător al dimensiunii de start-up city.

”Avem, la Cluj-Napoca, toate ingredientele necesare pentru a crește pe parte de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de noi tehnologii, astfel încât prin astfel de evenimente de conectare a nivelului de policy-making cu oamenii, cu nivelul local, să putem ajuta la o mai bună comunicare și, implicit o absorbție mai însemnată a resurselor puse la dispoziția orașelor de către instituțiile europene”, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

În competiţia pentru ”Capitala europeană a inovării” se pot înscrie oraşe europene care au peste 100.000 de locuitori. Candidaturile pot fi depuse până în data de 23 iunie. Miza este mai degrabă una simbolică. Oraşul desemnat anual ”Capitală europeană a inovării” încasează un premiu simbolic de un milion de euro.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW