21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIBosch sprijină un program de master al Facultății de Matematică și Informatică...

Bosch sprijină un program de master al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UBB Cluj

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a realizat un parteneriat cu germanii de la Robert Bosch pentru susținerea programului de masterat de ”Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” al Facultății de Matematică și Informatică.

Inițiativa concretizează programul Facultății de Matematică și Informatică de educație de calitate cu scopul de a furniza specialiști bine pregătiți, orientaţi spre cercetare, pentru industria IT & C, precum și strategia Bosch de partener educațional implicat continuu în comunitatea academică. Scopul prezentului program de masterat este de a oferi studenţilor o pregătire solidă pe programare paralelă și distribuită, achiziția, analiza și vizualizarea datelor, cu aplicații în diverse domenii precum ar fi industria auto, monitorizarea proceselor de producție, analiza datelor.

”Continuând bunele practici deja existente, de colaborare cu industria IT, Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi compania Robert Bosch vor semna un Acord de Parteneriat pentru susţinerea specializării de master <Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date>/High Performance Computing and Big Data Analytics. Parteneriatul va asigura un suport tehnic, organizaţional şi financiar pentru studenţii şi cadrele didactice implicate în program, atât pe componenta didactică, cât și pe cea științifică. Această colaborare, ce sperăm să fie un nou exemplu de reţetă de câştig “Win-Win”, demonstrează că, atunci când există seriozitate şi viziune, nu există nicio piedică ȋn realizarea unui parteneriat orientat spre performanță și profitabilitate ȋntre instituțiile de ȋnvăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT & C”, afirmă prof. univ. dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică a UBB.

”Noul Acord de Parteneriat pe care îl semnăm pentru sprijinul programului de masterat <Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date> predat la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai reprezintă un gest de întărire a colaborării de succes deja existente între Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Facem un pas înainte și extindem parteneriatul nostru în beneficiul comunității locale și al companiei. Viitorul companiei noastre are la bază actualii și viitorii angajați bine pregătiți pentru era digitalizării, a industriei, serviciilor conectate. Inteligența artificială, știința datelor, ingineria și gestionarea volumelor mari de date în domeniul mobilității și industriei conectate sunt deja proiecte strategice în derulare în cadrul companiei Bosch atât la nivel global cât și în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Din acest motiv putem oferi atât know-how tehnic și științific studenților cât și cel mai bun cadru de învățământ practic în care ei să se familiarizeze cu proiectele de ultimă oră din domeniul transformării digitale a industriei auto. Prin aceste proiecte inovatoare contribuim la viitorul mobilității – o mobilitate automatizată, sigură și sustenabilă”, a spus Denis Raabe, Directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, a afirmat.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, fondat în anul 2013, face parte din rețeaua de inginerie globală Bosch. Centrul are birouri în inima orașului Cluj-Napoca și în incinta fabricii Bosch din Jucu. Inginerii centrului Bosch acordă o importanță deosebită inovării continue și lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generație. Conducere autonomă, mobilitate electrică și conectată, Internetul lucrurilor, conectivitate și Big Data sunt doar câteva exemple din portofoliul curent al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. În strânsă colaborare cu alte centre de cercetare și dezvoltare Bosch și cu fabrica Bosch din Jucu, compania Bosch oferă clienților interni și externi o gamă largă de produse și servicii în inginerie software, inginerie hardware și mecanică, validarea calității, analiza și ingineria fiabilității și planificare vânzări.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments