web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > 100 de kituri de detectare a coronavirusului au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj

100 de kituri de detectare a coronavirusului au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj

O sută de kituri de determinare rapidă a coronavirusului au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj. Acestea vor fi folosite începând de vineri, 28 februarie. Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că avantajul acestor kituri este că analizele medicale se fac mai rapid, pentru că nu este nevoie ca probele să fie trimise la Bucureşti.

”S-au primit 100 de kituri de determinare rapidă a coronavirusului care vor deveni operaţionale de vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Avantajul acestor kituri este că analizele medicale ale pacienţilor se fac pe plan local, fără să mai fie trimise la Bucureşti, iar rezultatele se obţin mult mai repede”, a spus Abrudean, citat de Medifax.

La nivelul judeţului Cluj au fost identificate 6 locaţii pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerinţele igienico-sanitare şi pot fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune. De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj sunt pregătite 24 de locuri pentru internarea pacienţilor cu probleme respiratorii.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW