22.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂItalienii de la De’Longhi angajează 335 de oameni pentru fabrica de espressoare...

Italienii de la De’Longhi angajează 335 de oameni pentru fabrica de espressoare de cafea din Jucu, judeţul Cluj

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj, are disponibile în prezent 335 de locuri de muncă la fabrica de espres­soare de cafea din localitatea Jucu. Cele mai multe joburi sunt pentru montatori electro­mecanici (295), dar şi pentru operatori mase plastice (17), tehnicieni, electricieni, maşinişti, stivui­torişti sau mecanici, potrivit site-ului AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocupa­rea Forţei de Muncă) Cluj. Compania a finalizat avut 2018 cu un număr mediu de 2.170 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Compania, care produce la Jucu, în judeţul Cluj, espressoare şi blendere, a ajuns în 2018 la afaceri de 1,2 mld. lei, după o creştere de circa 30% faţă de anul anterior, în ritm cu avansul din ultimii ani. În 2018, fabrica de la Jucu a gru­pului italian a realizat 1,4 milioane de espres­soa­re complet automate sub brandul De’Longhi, 2,3 milioane de blendere sub mar­ca Braun şi 0,7 milioane de aparate de cafea pen­tru grupul Nestlé pentru Dolce Gusto. Fabrica din Cluj a ajuns cea mai mare din lume pen­tru grup, depăşind în 2018 unitatea de producţie din China, potrivit unor informaţii anterioare.

La Jucu, pe lângă produse finite se reali­zea­ză şi părţi componente. Mai exact, oficialii com­paniei declarau anul trecut că vor să loca­lizeze cât mai mult producţia, adică nu doar să asambleze maşinile de cafea sau blendere, ci să aibă valoare adăugată fabrica. Circa 80% din producţia de componente de espressoare este „made in Cluj“, pe când la blendere ponderea e chiar mai mare. Spre exemplu, De’Longhi a relocat producţia de motoare de blendere din Germania la Jucu, potrivit informaţiilor transmise anterior de oficialii companiei.

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, a investit peste 100 mil. euro în fabrica din România şi va continua să parieze pe dez­vol­tare.

Activitatea în fabrica De’Longhi de la Jucu a demarat la începutul anului 2013 cu o echi­pă care realiza o producţie de aproximativ 500 de maşini de cafea zilnic. Pe parcursul anu­lui 2013 a fost transferată cea de-a doua linie de producţie principală şi a câteva linii de producţie subansamble şi s-a realizat investiţia iniţială în departamentul de injectţie mase plastice.

De’Longhi colaborează cu 40-50 de firme din România pe diverse servicii (spre exemplu securitate) şi produse (furnizori de componente, în special în zona Transilvaniei). O parte din componente – ce nu sunt realizate in-house – sunt luate de la parteneri. Unitatea de producţie de la Jucu a realizat la început doar espressoare, însă treptat – pe lângă părţi componente – şi-a extins activitatea cu blendere (mixere verticale) şi cu aparate de cafea pentru Nestle. Grupul are în total patru branduri – trei internaţionale (De’Longhi, Braun şi Kenwood) – şi Ariete. De asemenea, compania are parteneriat cu Nestle pentru producţia de cafetiere. Din 2004 italienii produc pentru Nestle aparate de cafea – pentru Nescafe Dolce Gusto şi Nespresso. Iniţial espressoarele erau realizate în Italia, dar acum şi la Cluj.

Italienii de la De’Longhi au cumpărat recent o hală de 25.000 mp şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt Ro, o afacere antreprenorială din Ungaria, facilitatea de producţie aflându-se în localitatea Mădăras, din judeşul Bihor. Aici, până în decembrie, a funcţionat o fabrică ce producea subansambluri şi mase plastice şi care îl avea drept client pe gigantul sud-coreean Samsung. În această nouă fabrică, De’Longhi va angaja peste 500 de persoane în total. O parte dintre salariaţi vor fi preluaţi dintre cei care lucrau deja în fabrică, restul urmând a fi recrutaţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments