web analytics
Sunteți aici

Producătorul suedez de sisteme de siguranţă auto Autoliv angajează 140 de oameni pentru fabrica de la Braşov

Producătorul de sisteme de sigu­ranţă auto Autoliv România, are disponibile în pre­zent 140 de locuri de muncă la fabrica din Bra­şov, potrivit informa­ţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea For­ţei de Muncă (AJOFM) Braşov. Compania are disponi­bile 80 de joburi pentru munci­tori necalifi­caţi, la asamblarea, mon­ta­rea pie­selor şi încă 60 de locuri de muncă pen­tru monta­tori suban­­sam­bluri, potrivit AJO­FM Bra­şov.

Autoliv deţine pe pia­ţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Rovinari, cea din urmă fiind inau­gurată de suedezi în toam­na anului trecut. Pe lângă unităţile de producţie a com­po­nen­telor auto, com­pa­nia mai deţine la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii de suport pentru sub­sidiarele Autoliv din România şi din Europa.

Autoliv România a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 4 mld. lei (860,5 mil. euro), mai mult cu 2% faţă de anul anterior, potrivit da­telor de la Ministerul Finanţelor. Autoliv România a realizat în 2018 un profit net de aproximativ 160,3 mil. lei (34,5 mil. euro), în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul pre­cedent, având un număr mediu de 9.403 an­gajaţi, conform site-ului mfinan­ţe.­ro. În prezent, Autoliv a a­juns la peste 10.000 de an­gajaţi în locaţiile din Ro­mânia, po­trivit in­formaţi­ilor de pe site-ul com­paniei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW