web analytics
Sunteți aici

Familia Călin produce 2.000 de litri de horincă anual în distilăria proprie din Satu Mare

Cămărzana Călin SRL, o mică afacere de familie din judeţul Satu Mare, dezvoltată de familia Călin în urmă cu 14 ani, produce 2.000 de litri de horincă anual în pro­pria dis­ti­lă­ri­e din loca­li­ta­tea Că­măr­zana şi îşi pro­pune ca din toam­na anu­lui 20­20 să vândă pro­ducţia în toată ţara sub brandul Horincă de Cămărzana, potrivit Ziarului Financiar.

”Povestea a fost iniţiată de tatăl meu, iar eu am preluat businessul de cu­rând şi vreau să duc mai departe po­ves­tea. (…) Avem o mică distilărie un­de producem anual 2.000 de litri de ho­rin­că şi sper ca din toamnă să re­înce­pem vânzările”, spune Simion Că­lin, admi­nis­tratorul Cămărzana Călin SRL, citat de ZF.

Businessul Cămărzana Călin SRL a fost pus pe picioare în 2006, de tatăl lui Simion Călin, care a decedat recent, iar producţia a fost sistată, deoarece ho­rinca de Cămârzana era atestată ca pro­dus tradiţional şi licenţa a fost re­tra­să în lipsa administratorului. În prezent, asociaţii businessului sunt Maria Călin (40%), Iulian Călin (30%) şi Simion Călin (30%), potrivit Con­fidas.ro, platformă de analiză fi­nan­­ciară a companiilor.

Familia Călin are mai multe livezi în care cultivă pruni, iar horinca este fă­cută din recolta proprie. Horinca e de­numirea regională folosită pentru ţuică şi pălincă exclusiv în Maramureş şi în une­le părţi ale Ţării Oaşului.

”Am vân­dut horincă în toată ţara şi vrem să revenim curând pe piaţă. Acum producem şi mergem la târguri. Am primit cereri pentru produsul nos­tru din Bruxelles, Berlin sau Taiwan, iar în viitor luam în calcul să vindem şi în afara ţării. Am avut contracte şi în re­tail, iar acum retailerii ne încurajează să revenim”, a mai spus Simion Călin.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW