6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Hella România face afaceri de peste 500 mil....

Producătorul de componente auto Hella România face afaceri de peste 500 mil. euro pe piaţa locală

Producătorul german de componente auto Hella România estimează pentru anul fiscal 2019-2020 (1 aprilie 2019-31 martie 2020) o cifră de afaceri de peste 500 mil. euro, scrie Ziarul Financiar. Hella şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 2005, ajungând în prezent la trei unităţi de producţie localizate în Timişoara, Arad şi Lugoj, un centru administrativ de servicii corporate în Timişoara şi trei centre de proiectare şi dezvoltare în Craiova şi Timişoara. Compania produce module electronice de control, actuatori-compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de acceleraţie, module de control al energiei electrice.

”O serie de proiecte, derulate în colaborare cu marii producători de autoturisme, la nivel global, au fost încheiate în anul 2019, echipa Hella continuând dezvoltarea pentru noi generaţii de produse sau aplicaţii. Printre proiectele companiei, cu o contribuţie semnificativă din partea echipei din România, se află noul proiect de girofar, inovaţie Hella, lansat în premieră mondială în 2019”, au declarat oficialii Hella România.

Printre produsele concepute de către angajaţii centrelor de design şi dezvoltare Hella din Timişoara şi Craiova sunt cele din segmentul de Energy Management (senzori baterie, convertoare DC/DC, module de control al combustibilului, sisteme de management al bateriilor LiIon din maşinile electrice), precum şi sisteme specifice zonei de autonoumus driving (Compact Radar 77GHz) şi de siguranţă a condusului şi a participanţilor la trafic.

Hella România are în prezent peste 4.300 de angajaţi direcţi, dar colaborează şi cu firme de leasing de personal. Numărul angajaţilor este în creştere pentru fiecare locaţie (Arad, Timişoara, Lugoj, Craiova), joburile disponibile fiind specifice unităţilor de producţie, centrelor de design, dezvoltare, cercetare şi centrului de servicii corporate.

Unul dintre primii 40 de furnizori automotive în lume şi una dintre cele mai mari 100 de companii industrial germane, grupul Hella dezvoltă şi produce componente electronice şi sisteme de iluminat pentru industria automotive. Hella, prezentă în 125 de locaţii din 35 de ţări, a realizat la nivel de grup în anul fiscal 2018-2019 o cifră de afaceri de aproximativ 7 mld. euro. Grupul are aproximativ 38.000 de angajaţi la nivel global, dintre care peste 7.000 de oameni lucrează în departamentele de cercetare şi dezvoltare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments