web analytics
Sunteți aici

Familia Mocanu investeşte 1,3 mil. euro într-o livadă de 20 ha cu cireşi, peri şi caişi în Timiş

Adrian Mocanu, un fermier cu expe­rienţă de peste 20 de ani în cultivarea de cereale, s-a reorientat către pomicultură şi investeşte 1,3 mil. euro într-o livadă de 20 ha cu cireşi, peri şi caişi în Victor Vlad Dela­marina (judeţul Timiş), unul dintre cele mai mari bazine pomicole din ţară şi cel mai mare din vestul României, potrivit Ziarului Financiar.

”Am depus un proiect şi am obţinut fonduri europene pentru înfiinţarea unei plantaţii de cireş şi păr. Am finalizat în proporţie de 95% investiţia, adică am plantat 5 hectare de cireş şi 3 hectare de păr în sistem intensiv, am adus sistem de irigaţii din Olan­da, am cumpărat utilajele necesare, am făcut o hală mecanică de condiţionare şi sortare a fructelor şi am cumpărat o maşină frigorifică pentru livrare”, spune Adrian Mo­canu, asociat în businessul Moc Profruct, citat de ZF.

Administratorul businessului este Bian­ca Mocanu, fiica soţilor Adrian şi Mihaela Mocanu, ac­ţionari în companie. Investiţia în plantaţia de ci­reşi şi peri a fost în valoare de 705.000 de euro, din care 70% au fost fonduri europene şi 30% fonduri proprii.

În prezent, familia Mocanu are în curs de des­făşurare o altă investiţie, într-o plantaţie de 7 hectare de caişi în sistem ecologic, ce va fi implementată până la sfârşitul lunii octom­brie. Suma investită în aceasta este de 655.000 de euro, din care 90% sunt fonduri europene.

Antreprenorul spune că livada va intra din al patrulea an pe rod şi se aşteaptă la o producţie medie de 30 t/ha. Fructele vor fi comercializate în stare proaspătă, însă fermierul spune că face parte dintr-o cooperativă şi îşi propune să atragă fonduri europene prin aceasta pentru a ridica o fa­brică unde să facă produse procesate alături de ceilalţi membrii. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW