web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Teraplast Bistriţa: Anul acesta ne aşteptăm la 1,25 mld. lei cifră de afaceri, fiindcă vor fi vizibile efectele proiectelor de investiţii din 2019

Teraplast Bistriţa: Anul acesta ne aşteptăm la 1,25 mld. lei cifră de afaceri, fiindcă vor fi vizibile efectele proiectelor de investiţii din 2019

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast din Bistriţa estimeaza anul acesta afaceri de 1,25 mld. lei, în contextul în care investiţiile din anul precedent vor susţine evoluţia indicatorilor financiari. Spre comparaţie, TeraPlast a încheiat anul 2019 cu afaceri consolidate de 972 mil. lei, plus 21% şi un profit net mai mare cu 85%.

”Este o creştere organică, a cererii în piaţă. A fost un an record în ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivelul grupului. Ne aflăm foarte aproape de pragul de 1 miliard de lei cifră de afaceri. Anul acesta ne aşteptăm la 1,25 mld. lei cifră de afaceri, când vor fi vizibile efectele proiectelor de investiţii din 2019. Profitul net de 41 mil. lei a înregistrat o creştere de 85% faţă de 2018 şi o dublare faţă de 2017 ca urmare a investiţiilor realizate în ultimii trei ani”, spune Alexandru Stânean, CEO Teraplast

Directorul general al TeraPlast precizează că principalii contributori la creşterile bugetate în 2020 vor fi Wetterbest, TeraPlast şi TeraSteel. Este aşteptată o îmbunătăţire semnificativă a profitabilităţii, EBITDA bugetată la peste 145 milioane de lei în 2020 bazându-se în principal pe îmbunătăţirea profitabitilăţii companiilor TeraGlass şi Wetterbest.

Grupul TeraPlast a avut în 2019 investiţii de circa 98 milioane de lei, dintre acestea aproximativ 70 de milioane lei au reprezentat proiecte de investiţii cofinanţate prin schema de ajutor de stat pentru TeraPlast, Wetterbest, TeraGlass, iar aproximativ 30 milioane de lei ajutor de stat.

”Eficienţa strategiei de dezvoltare şi maturizarea business-urilor recent intrate în Grup se reflectă şi în EBIDTA, care s-a dublat în ultimii 2 ani, ajungând la valoarea de 91,2 milioane lei. În 2020 se vor vedea beneficiile investiţiilor de 98 milioane lei realizate în 2019, care vor contribui semnificativ la atingerea cifrei de afaceri de 1,25 miliarde lei, în contextul unei EBITDA de 145 milioane lei”, a declarat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

În 2019, TeraPlast Recycling, companie din portofoliul grupului, şi-a început activitatea ca business independent în cadrul Grupului TeraPlast. TeraPlast are 11 fabrici în 5 locaţii care au un total de peste 300.000 metri pătraţi, cu 8 puncte de distribuţie în România şi 1 în Ungaria. În ceea ce priveşte exporturile, Teraplast exportă circa 23% în peste 25 de ţări europene. Cea mai mare pondere a exporturilor o are compania din portofoliul TeraPlast producătoare de sisteme complete pentru acoperişuri, Wetterbest.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW