web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Compania de Apă Someş a început extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare din judeţele Cluj şi Sălaj, proiect european de peste 355 mil. euro

Compania de Apă Someş a început extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare din judeţele Cluj şi Sălaj, proiect european de peste 355 mil. euro

Compania de Apă Someş, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat lucrările de extinderea şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare din judeţele Cluj şi Sălaj, peste 1.550 km de aducţiuni, reţele de apă, colectoare şi reţele de canalizare, finanţate printr-un proiect european de 355,6 mil. euro. Proiectul prevede îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din 174 de localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă şi asigurarea colectării şi epurării apelor uzate.

Un prim contract semnat în cadrul acestui proiect european, în valoare de 28,8 mil. lei, vizează extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă din oraşul Cehu Silvaniei (judeţul Sălaj) şi localităţile aparţinătoare, pe o lungime de circa 37 de km, extinderea şi reabilitarea a aproape 10 km de reţea de canalizare, edificarea a 7 staţii de clorinare şi rezervoare de înmagazinare a apei. Lucrările de construire sunt prevăzute să dureze circa 18 luni.

”În cel mai scurt timp vom începe semnarea contractelor ce vizează lucrări din judeţul Cluj. La final, acest proiect european mamut va creşte la 100% procentul de racordare la sistemul centralizat de apă potabilă a gospodăriilor din judeţ”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Devenită în anul 2006 primul operator regional din România, ca urmare a deservirii concomitente a două judeţe, Cluj şi Sălaj, Compania de Apă Someş deserveşte în prezent 230 de localităţi rurale din judeţele Cluj (154), Sălaj (75) şi Mureş (loc. Valea Largă), cu o populaţie totală de aproximativ 711.000 de locuitori. Compania de Apă Someş a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 185,9 mil. lei, un profit net de peste 8,9 mil. lei, cu un număr mediu de 1.982 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finaţelor Publice.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW