25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALKastamonu vede afaceri de peste 146 mil. euro la fabrica de prelucrare...

Kastamonu vede afaceri de peste 146 mil. euro la fabrica de prelucrare a lem­nului din Reghin

Kastamonu România (fosta Pro­lemn), controlată de firma turcă Kastamonu Entegre, mizează în acest an pe o creştere de aproximativ 15% a afa­cerilor, la peste 146 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

”Principalii factori pe care ne bazăm în aceste estimări sunt: diversificarea gamei de produse comer­cializate, în special pe categorii cu valoare adău­gată mare, şi consolidarea po­ziţiei atât pe piaţa in­ternă, cât şi la export. Am obţinut autorizaţia de reciclare şi valorificare a deşeurilor de lemn, focu­sul pentru anul în curs fiind înglobarea graduală în producţie a materiei pri­me reciclate”, au decla­rat oficialii companiei Kastamonu România, citaţi de ZF.

În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibro­lemnoase de înaltă den­sitate – n.red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL me­laminat, dar şi blaturi de bucătărie pentru reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, dis­tribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei.

Exportul generează peste 50% din cifra de afaceri a companiei, incluzând gama de produse de la Reghin, dar şi ar­ticole complementare produse la fabri­cile Kastamonu din grup, cu destinaţii pe toate continentele.  Kastamonu livrea­ză produsele realizate la Reghin în ţări precum Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Mol­dova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt sau Franţa.

Pe platforma de la Reghin func­ţio­nează o linie de producţie pentru PAL (plăci din aşchii de lemn) cu o capacitate de 500.000 de metri cubi pe an, trei linii de melaminare cu o capacitate de 27.000.000 de metri pătraţi pe an, o linie de impregnare hârtie cu o capacitate de 50.000.000 de metri pătraţi pe an, o linie de producţie blaturi de lucru cu o capacitate de peste 200.000 de bucăţi pe an, două linii de producţie feţe de uşi cu o capacitate de peste 17.000.000 de bucăţi pe an şi o unitate de producţie foi de uşi cu o capacitate de peste 100.000 de bucăţi pe an, conform datelor furnizate anterior de companie.

Turcii au în plan de mai mult timp construirea la Reghin a unei fabrici de adezivi industriali, cu o capacitate de 100.000 de tone de formaldehidă şi 130.000 de tone de răşini ureice şi alte produse, care ar trebui să acopere nevoia de adezivi a companiei. Compania estimează demararea acestui proiect în a doua parte a anului 2020, în funcţie de obţinerea avizelor necesare.

Compania a ajuns în prezent la 830 de angajaţi, având disponibile pentru acest an încă 34 de joburi. Kastamonu România face parte din Hayat Holding, cel mai mare jucător din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piaţa locală în 1998 prin preluarea a 98% din acţiunile Prolemn Reghin, care în aprilie 2012 a luat numele acţionarului său, Kastamonu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments