Familia Chiş din Oradea, care produce ciuperci şi fructe de pădure sub brandul Grădina Pădurii, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 4,3 mil. euro, 60% din producţie fiind exportată în ţări precum Austria, Germania, Elveţia, Italia şi Australia. Bucătarii din marile restaurante din Roma, Veneţia sau Milano au fost cuceriţi de produsele Grădina Pădurii, potrivit Ziarului Financiar.
”Anul trecut am avut o producţie de 300 de tone de ciuperci, proaspete şi procesate. Dacă până în 2017 vindeam doar 20% din producţie în România, anul trecut am vândut 40%. Am văzut o creştere de la an la an a consumului de gălbiori în România, în schimb nu avem încă o cultură a consumului de hribi”, explică Bogdan Chiş.
Acesta spune că în prezent se concentrează pe creşterea volumului de vânzări din România. Produsele sunt prezente şi în retail, în reţele precum Auchan, Carrefour, Kaufland, Lidl sau Cora, dar şi în alte magazine mai mici. Compania Romtransilvan Logistic are patru hale pentru depozitare, dotate cu camere frigorifice şi tuneluri de congelare, şi deţine hale de producţie-sortare în judeţele Argeş, Bihor, Gorj şi Harghita.