web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Familia Chiş din Oradea exportă ciuperci şi fructe de pădure în Aus­tria, Germania, Elve­ţia, Italia şi Australia

Familia Chiş din Oradea exportă ciuperci şi fructe de pădure în Aus­tria, Germania, Elve­ţia, Italia şi Australia

Familia Chiş din Oradea, care produce ciuperci şi fructe de pădure sub brandul Grădina Pădurii, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 4,3 mi­l. euro, 60% din producţie fiind expor­tată în ţări pre­cum Aus­tria, Germania, Elve­ţia, Italia şi Australia. Bucătarii din ma­rile res­taurante din Roma, Veneţia sau Milano au fost cuceriţi de produsele Gră­dina Pădurii, potrivit Ziarului Financiar.

”Anul trecut am avut o producţie de 300 de tone de ciuperci, proaspete şi procesate. Dacă până în 2017 vindeam doar 20% din producţie în România, anul trecut am vândut 40%. Am văzut o creştere de la an la an a consumului de gălbiori în România, în schimb nu avem încă o cultură a consumului de hribi”, explică Bogdan Chiş.  

Acesta spune că în prezent se concentrează pe creş­terea volumului de vânzări din Româ­nia. Produsele sunt prezente şi în retail, în reţele precum Auchan, Carrefour, Kaufland, Lidl sau Cora, dar şi în alte magazine mai mici. Compania Romtran­silvan Logis­tic are patru hale pentru depozitare, dotate cu camere frigorifice şi tuneluri de congelare, şi deţine hale de pro­ducţie-sortare în judeţele Argeş, Bihor, Gorj şi Harghita.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW