6.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALConsiliul Județean Satu Mare a alocat 54 mil. euro în 2020 pentru...

Consiliul Județean Satu Mare a alocat 54 mil. euro în 2020 pentru investiții

Din bugetul total al județului Satu Mare pe anul 2020, de 433 de milioane de lei, 258 de milioane lei (54 milioane euro), adică 60%, vor fi folosiți pentru proiectele de dezvoltare.

Printre principalele investiții prevăzute se numără: achiziționarea unui sediu pentru Biblioteca Județeană Satu Mare, în valoare de 12 milioane de lei, dar și reabilitarea și modernizarea Centrului Integrat pentru Situații de Urgență – 4 milioane de lei. La capitolul Sănătate s-au alocat 27,1 milioane de lei.

18 milioane de lei sunt cuprinși la secțiunea de dezvoltare pentru Spitalul Județean de Urgență, sume care vor fi cheltuite pentru reparații capitale și recompartimentări la nivelul Secției de Terapie Intensivă, lucrări de reparații curente necesare pe Secția de Urologie, lucrări de construcții modulare pentru Secția de Neurologie, precum și achiziționarea de echipamente medicale. În domeniul Transporturi, în proiectul de buget sunt prevăzuți 226 de milioane de lei, pentru investițiile în infrastructura rutieră și întrețineri și repații curente ale drumurilor județene.

Referitor la drumul județean DJ 193A Amați – Ruşeni – Tătărăşti – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodişa – Socond – Răteşti, Consiliul Județean Satu Mare a pregătit documentația tehnică pentru demararea licitației pentru stabilirea unui nou constructor, în situația în care instanța va decide rezilierea contractului cu actualul constructor.

Totodată,  în acest va începe execuția lucrărilor pe 43 de km de drumuri județene cuprinse între  Sălaj – Cehal, Ardud – Viile Satu Mare, Necopoi – Cărășeu, Boghiș – Moftinu Mare, Moftinu Mare – Craidorolț. La acestea se mai adaugă cofinanțările pentru 3 proiecte europene: modernizarea drumurilor județene DJ 108R din DN 19A Beltiug-Beltiug Băi-Dobra-Hurezu Mare-DJ 108P-DJ 196 Corund-Bogdand-Hodod-limită de județ Sălaj, modernizarea drumului către punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene Tarna Mare – Hija și proiectul de dezvoltare a transportului și infrastructurii de graniță în regiunile de graniță din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina.

Proiectul bugetului pe anul 2020 prevede și alocarea unor sume de bani care să susțină finalizarea proiectului privind domeniul schiabil de la Luna Șes –  9,7 milioane de lei. Un alt proiect important pentru județul Satu Mare și pentru care s-au alocat bani din bugetul local este extinderea capacității de preluare a deșeurilor în cadrul Depozitului ecologic de la Doba – celula nr. 2, Consiliul Județean Satu Mare asigurând o cofinanțare în valoare de 1, 5 milioane de lei, din proiectul de 4,5 milioane de lei implementat de Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din județul Satu Mare.

Proiectul bugetului asigură și cheltuielile pentru instituțiile subordonate Consiliului Județean atât în domeniile social și învățământ, cât și pentru cultură. De asemenea, prin Legea 350/2005 privind finanțările nerambursabile acordate din fonduri publice pentru activități non-profit de interes general, sunt propuse spre aprobare sumele de 1,8 milioane lei pentru domeniul social, 500.000 lei pentru sport, 1 milion de lei pentru cultură, iar conform OUG 114/2018 vor fi alocați  100.000 lei pentru sportivii și elevii cu rezultate deosebite.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments