14.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul de anvelope Michelin angajează peste 300 de oameni pentru fabricile locale

Producătorul de anvelope Michelin angajează peste 300 de oameni pentru fabricile locale

Compania Michelin România, parte a grupului francez Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, are în plan pentru 2020 să recruteze peste 300 de oameni pentru toate activităţile gestionate pe plan local, scrie Ziarul Financiar. În prezent, 940 de oameni lucrează la sediul companiei din Bucureşti şi peste 3.500 de persoane sunt angajate în cadrul celor trei fabrici pe care compania franceză le deţine pe piaţa locală, două la Zalău (judeţul Sălaj) şi una în Floreşti (judeţul Prahova).

În 2019, Michelin România a recrutat peste 200 de persoane pentru activităţile desfăşurate la sediul din Bucureşti (marketing şi vânzări, shared services) şi aproape 500 de operatori în producţie şi 70 de ingineri. Începând cu 2014, în Bucureşti s-au pus bazele unui centru de servicii pentru Michelin în Europa, responsabil pentru gestionarea operaţiunilor de achiziţii, contabilitate, control de gestiune, administrarea proceselor de vânzare, logistică şi resurse umane. În plus, începând din 2018, Bucureştiul este sediul regiunii Europa Centrală, de unde compania coordonează activitatea comercială, industrială şi serviciile suport pentru 20 de ţări din Europa Centrală.

”Este un lucru obişnuit în Michelin ca, de exemplu, un inginer de proces din fabrică să îşi continue cariera în centrul de servicii, un polonez să lucreze în România, un român să ocupe un post de manager în Germania sau o femeie să fie directorul unei uzine”, a declarat Gabriela Alexandru, director HR Europa Centrală, Michelin România, citată de ZF. Compania Michelin România a obţinut recent certificarea Top Employers în urma unei analize realizate de Institutul Top Employers din Olanda.

Michelin România a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 3,076 mld. lei (661,6 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a încheiat anul 2018 cu un profit net de 98,6 mil. lei (21,2 mil. euro), mai mare cu 93% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice. Numărul mediu de angajaţi ai companiei a crescut cu aproape 600 de oameni anul în 2018, la 3.874 de persoane, potrivit site-ului mfinanţe.ro.

În prezent Michelin deţine în România trei fabrici, două la Zalău, una de cord metalic şi o a doua pentru anvelope de camion şi utilaje, şi încă una la Floreşti, unde produce exclusiv anvelope pentru autoturisme sub brandurile Kleber, care reprezintă aproximativ trei sferturi din producţie şi BF Goodrich.

Uzina Michelin de la Zalău produce amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, anvelope de camion pentru nivelurile inferior şi superior al segmentului de piaţă intermediar, sub mărcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, dar şi anvelope pentru activităţile de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou şi alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments